Κρυφοκοιτάζουμε μέσα στο σπίτι του Robert Redford

redford-home
ΤΡΙΤΗ, 16 ΜΑΙΟΥ 2017

Έχει υπάρξει από τους ωραιότερους άνδρες που πέρασαν ποτέ από την μεγάλη οθόνη. Τον αγαπάμε και εκτιμάμε κάθε ρόλο που έχει ερμηνεύσει. Και τώρα που το σπίτι του Robert Redford πωλείται για 1.35 εκ. δολάρια, μπορούμε να ρίξουμε έστω μια γρήγορη ματιά… της Σάντυς Τσαντάκη

Πώς φανταζόμαστε το σπίτι του Robert Redford; Φορτωμένο με αναμνήσεις και μεμοραμπίλια από διαφορετικά ταξίδια σε κάθε σημείο του πλανήτη ή αποστειρωμένο, μπεζ, ήσυχο; Κι αν τελικά θυμίζει σκηνικό από την ταινία «Πέρα από την Αφρική» και είναι έθνικ από την αρχή μέχρι το τέλος;

Το σπίτι του αποκαλύπτει την ιστορία του ήδη από τη δεκαετία του '80. Το πιο αγαπημένο του σημείο στο σπίτι; Όπως είχε πει πριν από χρόνια στο περιοδικό Architectural Digest, «ο μόνος τρόπος για να δω τη θέα από τη ψηλά εκείνες τις ημέρες ήταν να αγοράσω εισιτήριο για το παρατηρητήριο στο Empire State Building». 

Μήπως υπερβάλλει; Aλλά για να το λέει, μάλλον κάτι θα ξέρει. Πάντως το σπίτι του έχει υπέροχη θέα και βρίσκεται σε προνομιακή θέση στη Νέα Υόρκη, ανάμεσα στη Madison και την Park Avenue, είναι ψηλοτάβανο, με μια κρεβατοκάμαρα, ένα μπάνιο και wc, τζάκι και ανακαινισμένη κουζίνα.

Το ατού του όμως είναι σίγουρα η θέα, αφού λένε πως δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από εκείνη του Empire State Building. Και η διακόσμηση; Γήινες αποχρώσεις, παλιομοδίτικο ντεκόρ, μεγαλοπρεπείς πολυθρόνες και καναπέδες και φως από παντού. Και ο Robert Redford να μας θυμίζει το «The Way We Were».

Σάντυ Τσαντάκη

www.sandytsantaki.com

www.thesandytimes.gr

www.sandytimes.gr