Το Πήλιο είναι η τέλεια «γωνιά» της Ελλάδας σύμφωνα με το Condé Nast Traveler

makrinitsa-pilio

Η Μακρινίτσα

ΠΕΜΠΤΗ, 18 ΜΑΙΟΥ 2017

Το αμερικανικό ταξιδιωτικό περιοδικό Condé Nast Traveler έκανε πρόσφατα εκτεταμένο αφιέρωμα στο Πήλιο, τραβώντας τα βλέμματα από τα δημοφιλή νησιά της Ελλάδας.

Η Ελλάδα δεν είναι τόσο γνωστή για το ηπειρωτικό της κομμάτι, αλλά για τα νησιά της. Το Πήλιο, όμως, με τις όμορφες ακτές του, τα ψαροχώρια και τις έρημες παραλίες φαίνεται να εντυπωσιάζει για διακοπές χαλάρωσης τους τουρίστες, τουλάχιστον σύμφωνα με το δημοσίευμα του Condé Nast Traveler, γνωστού ταξιδιωτικού περιοδικού που κυκλοφορεί από το 1987.

Ο συντάκτης του αφιερώματος, Anthony Sattin, αναφέρει ότι οι φίλοι του τελικά δεν υπερέβαλλαν όταν αναφέρονταν στο βουνό των Κενταύρων ως μια ξεχασμένη γωνιά της Ελλάδας, ο οποίος βρέθηκε εκεί και κατέγραψε τις εντυπώσεις του. Έκανε συχνές επισκέψεις στην Αργαλαστή για φαγητό και ποτό και διαπίστωσε ότι το Πήλιο δεν έχει τουρισμό υψηλού προφίλ και μεγάλης κλίμακας.

Ο Μυλοπόταμος

Το χειμώνα, όταν χιονίζει το επισκέπτονται από Αθήνα και Θεσσαλονίκη για σκι και παιχνίδι με το χιόνι, ενώ το καλοκαίρι, οι ίδιοι τουρίστες καταφτάνουν στις παραλίες του για κολύμπι και χαλάρωση. Ο ίδιος παρατηρεί, μάλιστα, ότι υπάρχουν πολιτισμικές διαφορές ανάμεσα στα παραλιακά και τα ορεινά χωριά, τις οποίες δεν αναγνώρισε από την αρχή.

Τα καλντερίμια, τα αρχοντικά, το ούζο, τα πέτρινα σπίτια, όλα κερδίζουν τις εντυπώσεις, αλλά οι ακτές φαίνεται να υπερτερούν, με τον συντάκτη να έχει ξεχωρίσει τις αγαπημένες του να είναι η παραλία Μικρό, που μοιάζει σαν να πέφτεις στο βαθύ γαλάζιο και η Πάλτση με τους πράσινους λόφους τριγύρω.

Διαβάστε ολόκληρο το αφιέρωμα εδώ.