Ο King Kong βρυχάται στη σκηνή του Broadway

king-kong
ΠΕΜΠΤΗ, 18 ΜΑΙΟΥ 2017

Η μουσικοθεατρική μεταφορά της ομώνυμης ταινίας θα κάνει πρεμιέρα το φθινόπωρο του 2018.

Το Broadway είναι έτοιμο να καλωσορίσει ένα τερατώδες πλάσμα στη σκηνή του, που βρυχάται, γκρεμίζει ουρανοξύστες και ερωτεύεται μια ξανθιά ηθοποιό. Ο θρυλικός King Kong, ο υπερφυσικός γορίλλας που αποτέλεσε το πρότυπο για ταινίες με πρωταγωνιστές τέρατα διαφόρων ειδών και μεγεθών, ετοιμάζεται για τη μεγάλη του στιγμή στο θεατρικό σανίδι.

Το «King Kong: The Musical» θα κάνει πρεμιέρα το φθινόπωρο του 2018, σε παραγωγή των Global Creatures και Roy Furman και σε κείμενο του βραβευμένου με Ολιβιέ, Jack Thorne, που έγραψε για το West End το «Ο Χάρι Πότερ και το Καταραμένο Παιδί». Τη μουσική του μιούζικαλ θα συνθέσει ο Marius de Vries -εργάστηκε για τη σύνθεση της μουσικής σε La La Land, Moulin Rouge και Romeo + Juliet- και τους στίχους των τραγουδιών θα γράψει ο Eddie Perfect, συνθέτης και στιχουργός του θεατρικού «Σκαθαροζούμη».

Σύμφωνα με το Hollywood Reporter, το «King Kong: The Musical» θα βασίζεται στην ταινία το 1933 των Edgar Wallace και Merian C. Cooper, που υπήρξε το πρώτο blockbuster ειδικών εφέ στην ιστορία του σινεμά.

Να σημειωθεί ότι η πρεμιέρα του θα δοθεί λίγους μήνες πριν την προβολή του blockbuster τεράτων των Legendary και Warner Bros., «Godzilla vs. Kong» και λίγους μήνες μετά την προβολή του «Kong: Skull Island», με τους Brie Larson και Tom Hiddleston να πρωταγωνιστούν.