Τα πιο ψηλά σημεία για bungee jumping στον κόσμο

ta-pio-psila-simeia-gia-bungee-jumping-ston-kosmo

Φωτογραφία: https://ajhackett-macau.securewebsite.com.au

ΔΕΥΤΕΡΑ, 09 ΙΟΥΛΙΟΥ 2012

Τα πιο τρομακτικά «σάλτα», οι πιο απεγνωσμένες κραυγές απελπισίας και οι πιο περίεργες γωνίες από τις οποίες μπορεί κανείς να δει τον κόσμο.

Όταν το βίντεο μιας Αυστραλής φοιτήτριας που έπεφτε με τεράστια φόρα στα νερά του ποταμού Zambezi, είδε το φως της δημοσιότητας και αποκάλυψε σε χιλιάδες μάτια το σκοινί που κόπηκε κατά τη διάρκεια άλματος bungee jumping, θα μπορούσε κάλλιστα και η ίδια και χιλιάδες άλλοι, να πάρουν όρκο ότι δε θα ξαναβουτήξουν ποτέ στο κενό με αυτό τον τρόπο.

Η κυβέρνηση της Ζάμπια όμως, είχε τον τρόπο της και η Erin Langworthy, 22 ετών σήμερα, θα επιστρέψει. Έχει προσκληθεί να λάβει μέρος σε άλλο ένα άλμα το 2013, στο ίδιο σημείο, με όλα τα έξοδα πληρωμένα.

Επ’ ευκαιρία λοιπόν, ας δούμε τα 10 σημεία ανά τον κόσμο, όπου διεξάγονται τα πλέον «επικίνδυνα» αλλά και «challenging» άλματα bungee jumping.

321 μέτρα: Royal Gorge Bridge, Colorado, ΗΠΑ

Η συγκεκριμένη γέφυρα του Κολοράντο ήταν η υψηλότερη κρεμαστή γέφυρα στο κόσμο για περίπου 75 χρόνια, μέχρι το 2001, οπότε και την ξεπέρασε η γέφυρα Liuguanghe που βρίσκεται στην Κίνα.

Φωτογραφία: http://www.gofasteventcompany.com/

Η γέφυρα του Royal Gorge είναι με διαφορά το πιο υψηλό σημείο απ’ όπου γίνονται άλματα bungee jumping στον πλανήτη. Οι δραστηριότητες που ανεβάζουν την αδρεναλίνη στα ύψη λαμβάνουν χώρα καθημερινά.

Οι πιο θρυλικές είναι τα «Go Fast! Games» - παιχνίδια υψηλού ανταγωνισμού που υπόσχονται πάντα τρομερές συγκινήσεις και διεξάγονται παραδοσιακά το τελευταίο σαββατοκύριακο του Σεπτεμβρίου. Περισσότερα στο www.gofasteventcompany.com .

233 μέτρα: Πύργος του Macau, Macau, Κίνα

Ακούγοντας τη λέξη Macau, πιθανότατα το μυαλό σας να πάει συνειρμικά σε ρουλέτες και καζίνο. Ωστόσο, η πρώην πορτογαλική αποικία στην Κίνα δεν υπάρχει μόνο για να χάνει κανείς μια περιουσία (ή ό, τι έχει τέλος πάντων) στους «κουλοχέρηδες».

Φωτογραφία: https://ajhackett-macau.securewebsite.com.au

Εδώ είναι που ο Νεοζηλανδός επιχειρηματίας Alan John "A. J." Hackett έκανε το άλμα των 233 μέτρων που έγραψε το όνομά του στο βιβλίο Γκίνες σαν το «υψηλότερο bungee jump για εμπορικό σκοπό» το 2007. Αν νομίζετε ότι είστε τόσο τολμηροί ή και θρασείς αν θέλετε, ο πύργος του Macau είναι μια καλή πρόκληση για να το αποδείξετε. Περισσότερα στο: www.macautower.com και www.macau.ajhackett.com .

220 μέτρα: Verzasca Dam, Ticino, Ελβετία

Με ύψος 220 μέτρα, το φράγμα της Verzasca είναι η μόνη τοποθεσία για bungee jumping όπου μπορείς να τεστάρεις τα όριά σου με άλμα τις νυχτερινές ώρες.

Φωτογραφία: http://www.trekking.ch

Το φράγμα φωτίζεται πολύ καλά από προβολείς και ενίοτε από το φεγγάρι. Δεν είναι μόνο το τρίτο υψηλότερο σημείο για άλμα, αλλά είναι επίσης διάσημο για το γύρισμα μιας σκηνής από την ταινία του James Bond «Goldeneye».

Μη το σκέφτεστε καν αν έχετε συνδυασμένο φόβο για τα ύψη και για το σκοτάδι. Περισσότερα στο: www.trekking.ch .

216 μέτρα: Γέφυρα Bloukrans, Western Cape, Νότια Αφρική

Στην καρδιά της Νότιας Αφρικής, η γέφυρα Bloukrans είναι η πιο ψηλή τοποθεσία με φυσικό κάλλος που χρησιμοποιείται εμπορικά για bungee jumping στον πλανήτη.

Φωτογραφία: http://en.wikipedia.org

Το να πηδά κανείς από αυτό το σημείο αποτελεί «θρύλο» από δύο πλευρές – είναι το τέταρτο πιο ψηλό σημείο στον κόσμο και η πτώση γίνεται στο φόντο της πλούσιας νοτιοαφρικανικής φύσης. Περισσότερα στο: www.faceadrenalin.com .

192 μέτρα: Γέφυρα Europabrücke, Innsbruck, Αυστρία

Όμορφα τοποθετημένη επάνω σε μια γέφυρα που συνδέει την Αυστρία με την Ιταλία, η προβλήτα για τους «εθισμένους» στο bungee jumping, προσφέρει τρομερή αιώρηση, ενώ οι τολμηροί, μπορούν να τραβούν «φωτογραφίες» των Άλπεων με τα μάτια τους, φυσικά αναποδογυρισμένες. Για τους «μερακλήδες» των πτώσεων, που θέλουν και νέου τύπου συγκινήσεις, υπάρχει και η επιλογή της πτώσης από αερόστατα ζεστού αέρα. Περισσότερα στο: www.rupert-hirner.at .

Φωτογραφία: http://www.rupert-hirner.at

190 μέτρα: Γέφυρα του Niouc, Val d'Anniviers, Ελβετία

Ποιο είναι το πρώτο πράγμα που σας έρχεται στο μυαλό όταν σκέφτεστε την Ελβετία; Πιθανότατα ελβετικά ρολόγια και σοκολάτες Toblerone… Η αλήθεια είναι ότι η Ελβετία είναι επίσης η χώρα που φιλοξενεί την υψηλότερη ευρωπαϊκή τοποθεσία για bungee jumping από κρεμαστή γέφυρα.

Φωτογραφία: http://www.bungyniouc.com

Όσοι κάνουν το «απονενοημένο διάβημα», πρέπει να γνωρίζουν ότι η αιώρηση εδώ είναι προς όλες τις κατευθύνσεις, καθώς και ότι η γέφυρα «δονείται» λιγάκι περισσότερο από το κανονικό. Αλλά μη φοβάστε, δεν αντιμετωπίζετε κανέναν (επιπλέον) κίνδυνο. Περισσότερα στο: www.bungyniouc.com .

175 μέτρα: Altopiano di Asiago, Vicenza, Ιταλία

Συνήθως ζητάμε συντρόφους στη ζωή που να θέλουν και να μπορούν να κάνουν τα πάντα για μας. Το Altopiano di Asiago είναι μια καλή ευκαιρία να τσεκάρετε αν ο σύντροφός σας το εννοεί. Είναι το μόνο μέρος όπου το άλμα μπορεί να γίνει από …ζεύγος. Το «παράλληλο bungee» είναι καλό για νιόπαντρους που θέλουν να αποδείξουν το ένα στο άλλο τη γενναιότητά τους. Περισσότερα στο: www.sportestremo.com .

Φωτογραφία: http://www.sportestremo.com

169 μέτρα: Φράγμα του Kolnbrein (Kölnbreinsperre), Carinthia, Αυστρία

Το γεγονός ότι δύο από τα 10 υψηλότερα σημεία για άλματα στον πλανήτη είναι στην Αυστρία, λέει αρκετά για τον αυστριακό λαό. Αν δεν είστε αρκετά «παλαβοί» για να πηδήξετε από τη γέφυρα του Europabrücke, τότε το Φράγμα του Kolnbrein θα ήταν μια καλή εναλλακτική. Τι μπορεί να κόψει την ανάσα πιο εύκολα από το «σάλτο» από έναν γερανό στερεωμένο στην άκρη ενός φράγματος; Περισσότερα στο: www.rupert-hirner.at .

Φωτογραφία: http://www.rupert-hirner.at

166 μέτρα: Φράγμα του Vidraru, Curtea de Arges, Ρουμανία

Αυτό το, ύψους 166 μέτρων, φράγμα του ποταμού Arges, είναι το ψηλότερο σημείο για άλματα στη Ρουμανία. Θεωρούνταν για καιρό ότι το bungee jump πριν τα αρχικά credits της ταινίας James Bond «Goldeneye», ήταν γυρισμένο εδώ, ενώ όπως είπαμε, ήταν στο Φράγμα της Verzasca, στο Ticino της Ελβετίας.

Φωτογραφία: http://en.wikipedia.org

160 μέτρα: The Last Resort, Ποταμός Bhote Kosi, Νεπάλ

Μπορεί να ονομάζεται Last Resort (Το Τελευταίο Θέρετρο), αλλά σίγουρα δε θα είναι η τελευταία φορά που θα θέλετε να κάνετε πράξη τη δυνατότητά σας να πηδήξετε από τη μακρύτερη κρεμαστή γέφυρα της μικρής ασιατικής χώρας του Νεπάλ, για bungee jumping.

Φωτογραφία: http://www.thelastresort.com.np

Μια βουτιά στο τροπικό αυτό φαράγγι, θα σας δώσει επίσης μια απίστευτη (ανάποδη) εικόνα του ποταμού Bhote Kosi. Περισσότερα στο: www.thelastresort.com.np .