Όταν ο Robert De Niro μιλάει, ντύνεται και σκέφτεται ιταλικά

de-niro-1
ΔΕΥΤΕΡΑ, 22 ΜΑΙΟΥ 2017

Μας αρέσει να βλέπουμε ηθοποιούς που έχουμε ξεχωρίσει χρόνια τώρα να παίζουν κόντρα ρόλους. Και να συνδέουν το όνομα τους με απρόσμενα ονόματα. Έχετε δει τον Robert De Niro ως μοντέλο; της Σάντυς Τσαντάκη

Ο Robert De Niro δεν είναι μοντέλο. Δεν υπήρξε ποτέ. Ο ηθοποιός με τα χίλια πρόσωπα, που όσο ωριμάζει γίνεται καλύτερος σαν το παλιό κρασί, πρωταγωνιστεί στη διαφημιστική καμπάνια του Ermenegildo Zegna για το καλοκαίρι. 

Η αλήθεια είναι ότι μάλλον ξαφνιαστήκαμε, πολύ απλά γιατί δεν περιμέναμε ποτέ να τον δούμε σε τέτοιο ρόλο. Ο Robert De Niro όμως δεν έχει να απολογηθεί σε κανέναν. Δεν το έκανε ποτέ. Είναι φίλος χρόνια τώρα με τον Giorgio Armani και δε συνηθίζει να φλερτάρει με τον κόσμο της μόδας.
Γιατί, τώρα; Μπορεί να τον ενέπνευσε ο τίτλος της καλοκαιρινής καμπάνιας (και νέας στρατηγικής του ιταλικού οίκου),
«Defining Moments». 

«Συμπρωταγωνιστής» του, ο McCaul Lombardi από το «American Honey» σε έναν διάλογο τόσο εικαστικό, όσο και ζωντανό, καθώς γυρίστηκαν και ταινίες μικρού μήκους με τους δύο ηθοποιούς να περιγράφουν τις Στιγμές που τους Στιγμάτισαν. Τι εξομολογείται ο Robert De Niro στον φακό; 

Θυμάται ταινίες όπως Taxi Driver, Raging Bull, Goodfellas, τη συνεργασία του με τον Marlon Brando, μοιράζεται το πάθος του για τη Νέα Υόρκη, λέει τι είναι εκείνο που τον ιντριγκάρει να πει «ναι» σε έναν ρόλο. 

Για πρώτη φορά δεν βλέπουμε έναν μονόλογο, ένα στυλιστικό παραλήρημα, εμμονική φιλαρέσκεια στον φακό, αλλά ανθρώπινη επικοινωνία. Γιατί η ιστορία ενός οίκου ζωντανεύει μέσα από ανθρώπινες ιστορίες. Αν την αφηγείται ένας Goodfella, και μάλιστα στα …ιταλικά, ακόμη καλύτερα. «You talkin‘ to me?»

Σάντυ Τσαντάκη

www.sandytsantaki.com

www.thesandytimes.gr

www.sandytimes.gr