Στο φως λεπτομέρειες για τον θάνατο του Chris Cornell

chris-cornell-solo Joe Papeo
ΔΕΥΤΕΡΑ, 22 ΜΑΙΟΥ 2017

Τα φάρμακα κατά του άγχους που έπαιρνε ο Cornell μπορεί να ευθύνονται για τον θάνατό του, σύμφωνα με την οικογένειά του.

Ο αιφνίδιος θάνατος του Chris Cornell των Soundgarden στην ηλικία των 52 ετών έχει αποδοθεί σε αυτοκτονία δι’ απαγχονισμού από τον ιατροδικαστή. Η οικογένεια του Cornell όμως έχει αφήσει να εννοηθεί πως τα συνταγογραφημένα φάρμακα που έπαιρνε ο τραγουδιστής μπορεί να ευθύνονται για τον θάνατό του.

REX/Shutterstock / Duncan Bryceland

Σύμφωνα με την αστυνομική αναφορά που έχει στα χέρια του το Detroit News, η σύζυγος του Cornell ζήτησε από τον σωματοφύλακα του, Martin Kirsten, να δει τι κάνει ο τραγουδιστής, γιατί «δεν ακουγόταν καλά» σε μια τηλεφωνική επικοινωνία που είχε μαζί του. O Cornell φέρεται να δυσκολευόταν να μιλήσει, να παραδέχτηκε πως πήρε «ένα-δυο έξτρα Ativan» (φάρμακο κατά του άγχους) και να δήλωσε πως ήταν «κουρασμένος».

Ο Kirsten στη συνέχεια αναγκάστηκε να σπάσει δύο πόρτες για να μπει στο δωμάτιο του Cornell στο ξενοδοχείο και βρήκε τον τραγουδιστή πεσμένο στο πάτωμα του μπάνιο «με αίμα να τρέχει από το στόμα του και ένα κόκκινο λάστιχο γυμναστικής γύρω από τον λαιμό του». Παρά τις προσπάθειες του νοσοκόμου του ξενοδοχείου και των γιατρών που κατέφτασαν, ο Cornell δηλώθηκε νεκρός στις 1:30 τοπική ώρα.