Πώς το αβοκάντο μπορεί να μας στείλει στο νοσοκομείο

abokanto-kopsimo
ΤΡΙΤΗ, 06 ΙΟΥΝΙΟΥ 2017

Τα αβοκάντο κάνουν θραύση τα τελευταία χρόνια, κυρίως για την υφή τους που μπορεί να αντικαταστήσει π.χ. τη μαγιονέζα σε ένα σάντουιτς, αλλά και για τα καλά λιπαρά τους που έχουν πολλά οφέλη για την υγεία. Το «χέρι του αβοκάντο», όμως, έρχεται να στείλει μαύρα σύννεφα στη θετική εικόνα του ιδιαίτερου αυτού φρούτου.

Σύμφωνα με τους Times του Λονδίνου, οι γιατροί και οι χειρουργοί στο Ηνωμένο Βασίλειο φαίνονται ανήσυχοι από τον συνεχώς αυξανόμενο αριθμό των ασθενών που κόβουν το χέρι τους στην προσπάθειά τους να κόψουν αβοκάντο. Το «χέρι του αβοκάντο», μάλιστα, όπως το αποκαλούν, είναι τόσο συνηθισμένο περιστατικό, που οι γιατροί του Νοσοκομείου St. Thomas στο Λονδίνο είναι έτοιμοι για τα περιστατικά που καταφτάνουν μετά το brunch, το Σάββατο το απόγευμα. Ένας γιατρός ανέφερε, μάλιστα, ότι κάνει ράμματα σε 4 περιστατικά τέτοιου είδους κάθε εβδομάδα.

Ο λόγος είναι πως οι περισσότεροι δεν περιμένουν ότι το φρούτο τους είναι τόσο άγουρο και δεν ξέρουν πώς να το χειριστούν. Πολλοί ερασιτέχνες μάγειρες, σύμφωνα με το δημοσίευμα, τραυματίζονται τόσο άσχημα, που πολλές φορές χρειάζονται χειρουργείο, ενώ άλλες μπορεί να προκληθεί σοβαρή βλάβη των νεύρων.

Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να βγάλετε το αβοκάντο από τη διατροφή σας, για να σώσετε το χέρι σας, αλλά να μάθετε να το χειρίζεστε καλύτερα και να καταλαβαίνετε πότε είναι ώριμο ή άγουρο. Ο καλύτερος τρόπος να καταλάβετε αν ένα αβοκάντο είναι ώριμο, είναι να το κρατήσετε στην παλάμη σας και να το πιέσετε απαλά, κοντά στο κλωνάρι του. Αν δείτε ότι πιέζεται, τότε είναι ώριμο. Αν όχι, τότε μάλλον χρειάζεται μερικές ημέρες ακόμα. Καλύτερα, όμως, να αγοράζετε τα αβοκάντο σας όταν ακόμα είναι σκληρά, έτσι ώστε να τους δώσετε χρόνο να ωριμάσουν στο σπίτι. Ακόμα, αν το νιώθετε πολύ μαλακό όταν το πιέζετε, τότε μάλλον έχει… παραγίνει.

Κάντε κλικ εδώ για να δείτε πώς να κόψετε με ασφάλεια το αβοκάντο σας.