Ο Sam Mendes εξετάζει τον ενδεχόμενο του «Πινόκιο»

pinokio-tzepeto
ΤΡΙΤΗ, 23 ΜΑΙΟΥ 2017

Η Disney έχει σχέδια για ένα ριμέικ της κλασσικής ταινίας κινουμένων σχεδίων που κυκλοφόρησε το 1940.

Πλέον δεν πρέπει να εκπλήσσει όταν κυκλοφορούν φήμες για κάποιο ριμέικ από την Disney, αλλά για το ποιες κλασσικές ταινίες της δεν επιχειρεί να ξαναγυρίσει. Τελευταία ταινία που εξετάζει η Disney για ριμέικ είναι ο «Πινόκιο», με τον Sam Mendes να βρίσκεται σε συζητήσεις για τη σκηνοθεσία της ταινίας.

Disney

Ο Sam Mendes βλέπει με «καλό μάτι» την προοπτική ενός ριμέικ.

Σύμφωνα με το Deadline, ο σκηνοθέτης σκεφτόταν να αναλάβει τα ηνία της live-action εκδοχής τού «Ο Τζίμη και το γιγαντοροδάκινο», αλλά τώρα φαίνεται να εστιάζει πάνω στον «Πινόκιο». Η Disney δουλεύει πάνω στο reboot τα τελευταία χρόνια, με το πιο πρόσφατο σενάριο να φέρει την υπογραφή του Chris Weitz, ο οποίος εκτελεί χρέη παραγωγού στην ταινία. Εφόσον επέλθει συμφωνία με τον Mendes, λογικά «Ο Τζίμης και το γιγαντοροδάκινο» θα καθυστερήσει.

Disney

Ο Πινόκιο ετοιμάζεται να κατακτήσει ξανά το Χόλυγουντ.

Η πρώτη μεταφορά του κλασικού διηγήματος του Carlo Collodi για την μαριονέτα που θέλησε να γίνει αληθινό παιδί, κυκλοφόρησε το 1940. Η ταινία κινουμένων σχεδίων θεωρείται μια από τις πιο κλασσικές της Disney και η προοπτική ενός ριμέικ έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον πολλών στο Χόλυγουντ. Ανάμεσα σε αυτούς και ο Guilermo Del Toro, ο οποίος οραματίστηκε μια πιο σκοτεινή εκδοχή της ταινίας, μακριά από τον πολύχρωμο κόσμο της Disney. Σύμφωνα με τις φήμες που κυκλοφόρησαν, η ταινία του Del Toro θα ήταν σε stop-motion, με την εταιρεία του Jim Henson να έχει επιλεγεί για το τεχνικό κομμάτι. Η Warner Bros. από την πλευρά της είχε συζητήσει το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον Robert Downey Jr. και τον Ben Stiller για μια δική της εκδοχή της κλασσικής ιστορίας, αλλά για την ώρα τα σχέδια έχουν ατονήσει.