Ο Johnny Depp έχει τον πρώτο λόγο στο καστ της ταινίας «Οι Πειρατές της Καραϊβικής»

johnny-depp
ΤΕΤΑΡΤΗ, 24 ΜΑΙΟΥ 2017

Βέτο άσκησε ο δημοφιλής ηθοποιός κατά της επιλογής γυναίκας στον ρόλο του εχθρού του Τζακ Σπάροου.

Το Χόλυγουντ δίνει συχνά την εντύπωση πως οι μεγάλες επιτυχίες είναι διεξοδικά οργανωμένες παραγωγές, συνδυάζοντας το καλλιτεχνικό όραμα με το απαραίτητο μάρκετινγκ. Η αλήθεια όμως είναι ότι σε αρκετές περιπτώσεις η τύχη παίζει μεγάλο ρόλο, αφού οι εγωισμοί και οι προσωπικές ατζέντες των εμπλεκομένων μπορεί να έχουν μεγάλη επίδραση.

Ο Javier Bardem παίζει τον βασικό εχθρό του Johnny Depp στους «Πειρατές της Καραϊβικής: Η εκδίκηση του Σάλαζαρ».

Ο Terry Rossio, συγγραφέας του «Σρεκ» και πολλών ταινιών της Disney όπως τον «Αλαντίν», αποκάλυψε στο εβδομαδιαίο blog του ότι στο αρχικό σενάριο της πέμπτης ταινίας των «Πειρατών της Καραϊβικής», με τίτλο «Η εκδίκηση του Σάλαζαρ» ο κεντρικός εχθρός του Τζακ Σπάροου ήταν γυναίκα.

Τελικά όμως άλλαξε σε άνδρα, έπειτα από διαφωνία του αστέρα των ταινιών, Johnny Depp. Ο λόγος, σύμφωνα με τον Rossio, είναι πως ο Depp είχε ήδη αντιμετωπίσει γυναίκα εχθρό, πέντε χρόνια νωρίτερα.

Η Eva Green έπαιξε τον ρόλο του κεντρικού εχθρού στο «Dark Shadows» που γύρισε ο Tim Burton το 2012.

Πιο συγκεκριμένα, ο ηθοποιός ανέφερε την ταινία «Dark Shadows» που γύρισε με τον Tim Burton το 2012. Σε εκείνη την ταινία κεντρικός εχθρός του χαρακτήρα του Depp ήταν η κακιά μάγισσα που ενσάρκωσε η Eva Green. Δεν είναι ξεκάθαρο εάν ο Depp θεωρεί πως ο χαρακτήρας της Green ήταν ο λόγος που το «Dark Shadows» απέτυχε στα box office ή εάν πιστεύει πως δεν θα είχε ενδιαφέρον να αντιμετωπίσει γυναίκα στους «Πειρατές της Καραϊβικής». Σε κάθε περίπτωση, φαίνεται ξεκάθαρα ότι παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Depp, παραμένει ιδιαίτερα αγαπητός στο κοινό και ως εκ τούτου, φαίνεται πως έχει ακόμα τον απόλυτο λόγο στις ταινίες του.