H Melentini με τη μουσική του «Άφτερλωβ» στο six d.o.g.s.

melentini Petros poulopoulos photography ©
ΤΕΤΑΡΤΗ, 24 ΜΑΙΟΥ 2017

Ενώ η κινηματογραφική μετά-αγάπη του «Άφτερλωβ» βρίσκεται στις κινηματογραφικές αίθουσες, η υπεύθυνη για τη μουσική στην πρώτη μεγάλου μήκους ταινίας του Στέργιου Πάσχου, καταλαμβάνει το μουσικό stage του six d.o.g.s. την Πέμπτη 25 Μαΐου.

Γιορτάζοντας την πρώτη εβδομάδα προβολής του «Άφτερλωβ» στην Ελλάδα, η Melentini με τη συνοδεία των εκλεκτών συνεργατών της, the Running Blue Orchestra, θα μοιραστεί μαζί μας τα τραγούδια και τις μουσικές που έγραψε για την ταινία αλλά και ένα μεγάλο μέρος της δισκογραφίας της.

Το «Άφτερλωβ», μια αστεία, συγκινητική και καυστική μετα-ερωτική ιστορία δυο ανθρώπων που αρνούνται να μεγαλώσουν, παρακολουθεί την προσπάθεια ενός ζευγαριού για επικοινωνία. Αποκλεισμένοι, έγκλειστοι και ανήμποροι να εξηγήσουν αυτό που τους συμβαίνει, οι δυο ήρωες ξεκινούν με αθωότητα, αμηχανία και γενναιότητα, ένα ταξίδι εξερεύνησης όλων εκείνων που τους ενώνουν αλλά και τους χωρίζουν. Κι ενώ η διαδρομή τους μοιάζει αρχικά σαν μια αθώα βόλτα στην εξοχή, σύντομα θα αισθανθούν χαμένοι σε ένα αφιλόξενο και εχθρικό περιβάλλον. .

Οι Running Blue Orchestra είναι οι:
Κώστας Αντωνίου/ ηλεκτρικό μπάσο
Bασίλης Ντοκάκης/ ηλ. κιθάρα, συνθεσάιζερ, programming, τραγούδι
Χρήστος Βίγκος/ τύμπανα

Η Μelentini
Γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε στο Εθνικό και στο Διεθνές Ωδείο Αθήνας πιάνο, τρομπέτα και ανώτερα θεωρητικά. Φοίτησε στη Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών, στο τμήμα αρχαιολογίας και Ιστορίας της Τέχνης, την εγκατέλειψε όμως για να αφοσιωθεί στη μουσική διδασκαλία. Εργάστηκε στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση ως καθηγήτρια μουσικής και δασκάλα αρμονίου/ πιάνου.

Μαζί με τον Wris Orfeus είναι ιδρυτικά μέλη του ανεξάρτητου ηλεκτρονικού σχήματος Sequence Theory Project, που μετρά στο ενεργητικό του δύο ψηφιακά LP albums («Τoyland», 2010/ «The collapse of civilization», 2012), ένα Εp (A head full of road, 2016,) μουσική για ταινίες μικρού μήκους σύγχρονου χορού και μουσική για παραστάσεις και soundtracks. 
To τραγούδι της «Gone are the days» επιλέχθηκε από τον Guardian ως ένα από τα καλύτερα τραγούδια ανάμεσα σε 40 χώρες για τον Μάρτιο του 2013.

Έχει τραγουδήσει και γράψει στίχους για παραγωγές των Blue Square, ανάμεσα στις οποίες τα κομμάτια «Nightkisser» και «Βlind Colors of the Soul», το οποίο συμπεριέλαβε ο θρυλικός παραγωγός Paul Cheeba (Morcheeba) σε ένα μιξ με τις καλύτερες γυναικείες φωνές για το κανάλι Trip Hop Nation. Ο ιστορικής δισκογραφίας παραγωγός και μουσικός Steve Jansen, (Japan, Nine Horses, David Sylvian) την προσκάλεσε για συνεργασία στο καινούριο του άλμπουμ «Τender Extinction», που συμπεριλαμβάνει συμμετοχές καλλιτεχνών όπως οι Thomas Feiner, Tim Eisenburg, Nicola Hitchcock & Perry Blake. Το τραγούδι του δίσκου με τη φωνή και τους στίχους της Μελεντίνης, για το οποίο ηχογράφησε και τρομπέτα, φέρει τον τίτλο «Sadness».

Η Μελεντίνη έχει εργαστεί στο θέατρο ως μουσικός, ηθοποιός και συνθέτης για τη μουσική παραστάσεων, ενώ υπογράφει τα soundtrack για τις ταινίες μικρού μήκους «Μαθήματα Οδήγησης» (σε σκηνοθεσία Βασίλη Καλαμάκη με τους Γιώργο Πυρπασόπουλο, Ελπιδοφόρο Γκότση και Μυρτώ Αλικάκη), «Ηer Lover» (σε σκηνοθεσία Αργυρώς Κουρλίτη) και τη μεγάλου μήκους ταινία του Στέργιου Πάσχου, «Άφτερλωβ», με τους Χάρη Φραγκούλη και Ηρώ Μπέζου. Tα δύο τελευταία χρόνια πραγματοποιεί μουσικές εμφανίσεις στο Βερολίνο, όπου ζει πλέον μόνιμα, σε συνεργασία με τον ακαδημαϊκό συνθέτη και μουσικό παραγωγό Ορέστη Γούμενο, σε ένα κοινό synthwave dark pop project.

Info
Melentini & The Running Blue Orchestra Live
Αφτερλωβ, δε μιούζικ 
Πέμπτη 25 Μαΐου στις 21:00
Είσοδος ελεύθερη
six d.o.g.s
Αβραμιώτου 6-8
Μοναστηράκι
210 3210510