Kenny Goss: «Ο George Michael δεν υπήρξε τέλειος, αλλά ήταν εγκάρδιος και γενναιόδωρος»

george-michael Matt Sayles
ΤΕΤΑΡΤΗ, 24 ΜΑΙΟΥ 2017

Ο επί 13 χρόνια σύντροφος του χαρισματικού τραγουδιστή μίλησε για τη σχέση τους και το φιλανθρωπικό έργο του

Ο έμπορος τέχνης Kenny Goss μίλησε για τον πρώην σύντροφο του, George Michael, και υποσχέθηκε να συνεχίσει την «εξαιρετική δουλειά» του Goss-Michael Foundation που είχαν ιδρύσει από κοινού. Σε κείμενό του που δημοσιεύτηκε στην Huffington Post, ο Goss έγραψε ότι ο Michael «δεν ήταν ένας τέλειος άνθρωπος, αλλά ένας εγκάρδιος και γενναιόδωρος». Ο Goss και ο Michael υπήρξαν ζευγάρι για περίπου 13 χρόνια.

Αυτό που προσέλκυσε τον Goss στον Michael ήταν το «γενναιόδωρο πνεύμα και ατελείωτη συμπόνια» του μουσικού. «Αν και η ρομαντική μας σχέση έληξε, έχω το προνόμιο να μπορώ να πω ότι παρέμεινε ένας από τους πιο κοντινούς και αγαπητούς μου φίλους μέχρι την ημέρα που πέθανε. Μπορώ μονάχα να ελπίζω πως θα συνεχίσω την εξαιρετική δουλειά του Goss-Michael Foundation, στο οποίο αφιερώσαμε μαζί τόσο χρόνο» έγραψε ο Goss. Το ζευγάρι ίδρυσε το Goss-Michael Foundation το 2007 και στεγάζει μια από τις σπουδαιότερες συλλογές σύγχρονης βρετανικής τέχνης στις ΗΠΑ. Στόχος του ιδρύματος είναι να στηρίξουν με ουσιαστικό τρόπο φιλανθρωπικούς σκοπούς στους οποίους πιστεύουν.

Dallasnews.com / Kenny Goss

O George Michael και ο Kenny Goss είχαν σχέση πάνω από μια δεκαετία.

Σύμφωνα με τον Goss, o Michael πάντοτε χαρακτήριζε τον εαυτό του ιδιαίτερα τυχερό και χρησιμοποίησε το Ίδρυμα για να προσφέρει στην κοινωνία. Συνεχίζοντας, ο πρώην σύντροφος έγραψε πως από όσο γνωρίζει, ο μουσικός είχε δωρίσει πάνω από 10 εκατομμύρια λίρες μέσω του ιδρύματος, σχεδόν πάντα ανώνυμα. Μέσω του ιδρύματος το ζευγάρι στηρίξει φιλανθρωπικούς σκοπούς για την καταπολέμηση της πείνας και την πρόληψη του AIDS, ενώ ο Goss στοχεύει να στηρίξει σκοπούς για την ψυχική υγεία και τον εθισμό.

«Όταν έχει γνωρίσει από πρώτο χέρι πώς είναι να ζεις με έναν εθισμένο και όταν ο ίδιος έχεις αντιμετωπίσει τον εθισμό προσωπικά, νομίζω ότι είναι σωστό να μοιραστείς την ιστορία σου με την ελπίδα να βοηθήσεις άλλους. Μπορώ να το κάνω αυτό τώρα εις μνήμην του George. Παίρνει παρηγοριά γνωρίζοντας ότι μιλώντας ανοιχτά μπορεί να αποτελέσει πηγή δύναμης για άλλους και είμαι βέβαιος ότι ο George θα αισθανόταν το ίδιο» εξήγησε ο Goss.

Reuters / Dylan Martinez

O George Michael βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του ανήμερα των Χριστουγέννων το 2016.

«Δεν θέλω να σκέφτομαι τι θα είχε συμβεί εάν μέναμε μαζί. Πιθανόν να βοηθούσαμε ο ένας τον άλλο. Ή απλά μπορεί να κάναμε τα πράγματα χειρότερα» συμπλήρωσε ο Goss. Συνεχίζοντας, μίλησε για τα εμπόδια που πρέπει να ξεπεράσουν όσοι αντιμετωπίζουν προβλήματα εθισμού, υπογραμμίζοντας ότι πρέπει να αλλάξει η αντίληψη πως ο εθισμός αποτελεί επιλογή: «Ο εθισμός δεν είναι ξεκάθαρος, ούτε η ψυχική υγεία. Η ανάρρωση δεν είναι τυποποιημένη διαδικασία. Είναι εξαιρετικά προσωπική. Θα ήθελα να βοηθήσω ανθρώπους να βρουν τη στήριξη που χρειάζονται και να τους οδηγήσω ώστε να πάρουν τα σωστά βήματα για μια νέα ζωή» έγραψε στο άρθρο του.

Ο Goss κατέληξε γράφοντας πως «ο George είναι τώρα ξανά με την πολυαγαπημένη του μητέρα. Προφανώς θα τον θυμούνται για πολλά χρόνια για το απίστευτο ταλέντο του, αλλά θέλω να σιγουρευτώ ότι η κληρονομιά που εκτείνεται πέρα από την μουσική του, επειδή είχε τόσα πολλά ακόμα να προσφέρει. Αναπαύσου εν ειρήνη, αγάπη».