Πρώτη ματιά στο «Star Wars: The Last Jedi»

star-wars-rey-skywalker Annie Leibovitz
ΠΕΜΠΤΗ, 25 ΜΑΙΟΥ 2017

Το όγδοο επεισόδιο θα κυκλοφορήσει στις ελληνικές αίθουσες στις 14 Δεκεμβρίου.

Έχει γίνει πλέον παράδοση για το καστ των Star Wars να εμφανίζονται στο εξώφυλλο του περιοδικού Vanity Fair πριν την κυκλοφορία μιας νέας ταινίας. Η φωτογράφος Annie Leibovitz επισκέφτηκε τα γυρίσματα του όγδοου επεισοδίου με τίτλο «The Last Jedi» και αποθανάτισε τους παλιούς και νέους χαρακτήρες που θα πρωταγωνιστήσουν στη νέα ταινία.

Vanity Fair / Annie Leibovitz

Μεταξύ άλλων, έγιναν γνωστά λίγα πράγματα για τον μυστηριώδη χαρακτήρα που θα ενσαρκώσει ο Benicio Del Toro. Το όνομα του συγκεκριμένου χαρακτήρα δεν γίνεται γνωστό στην ταινία, αλλά ο σκηνοθέτης Rian Johnson και οι συνεργάτες του τον αποκαλούσαν «DJ». Σύμφωνα με τον Johnson, «υπάρχει λόγος που τον λέμε DJ», με τους φανς να πιθανολογούν ότι τα αρχικά σημαίνουν «Dark Jedi» ή ότι παραπέμπουν στον τίτλο του «Darth» που έχουν οι Sith. Η Laura Dern έκανε την πρώτη της εμφάνιση ως Vice Admiral Holdo της Αντίστασης, η οποία έχει μωβ μαλλιά.

Vanity Fair / Annie Leibovitz
Vanity Fair / Annie Leibovitz

Ο πρωταγωνιστής της κλασσικής τριλογίας, Luke Skywalker (Mark Hamill), αναμένεται να παίξει κεντρικό ρόλο στη νέα ταινία, εκπαιδεύοντας τη Rey (Daisy Ridley). Το άρθρο του Vanity Fair αποκαλύπτει πως ο Skywalker δεν ήταν ολομόναχος στον υδάτινο πλανήτη Ahch-To (όπου βρέθηκε στο τέλος του «Επεισοδίου 7 – Η δύναμη ξυπνάει»), αλλά υπάρχει μια αυτόχθονη φυλή τα μέλη της οποίας εργάζονται ως επιστάτες στους ναούς των Jedi. Ο σκηνοθέτης της ταινίας σημειώνει πως «δεν είναι Ewoks», τα «χαριτωμένα» αρκουδάκια από το «Επεισόδιο 6 – Η επιστροφή των Jedi».

Vanity Fair / Annie Leibovitz
Vanity Fair / Annie Leibovitz

Εκτός από τον υδάτινο κόσμο, η φωτογράφιση  του περιοδικού αποκάλυψε μια νέα εξωτική τοποθεσία στον κόσμο των «Ο Πόλεμος των Άστρων», την λαμπερή πόλη-καζίνο Canto Bight. Ο σκηνοθέτης εξήγησε πως η πόλη θυμίζει κάτι από Μόντε Κάρλο και παραπέμπει στον κόσμο του Τζέιμς Μποντ. «Ήταν μια ενδιαφέρουσα πρόκληση να απεικονίσουμε την πολυτέλεια και τον πλούτο σε αυτό το σύμπαν» συμπλήρωσε ο σκηνοθέτης, σε αντιδιαστολή με άλλες, πιο «ταπεινές» τοποθεσίες όπως ο πλανήτης Jakku ή η καντίνα του Mos Eisley.

Vanity Fair / Annie Leibovitz

Όπως είναι λογικό, ο χαρακτήρας της αξέχαστης Carrie Fisher θα έπαιζε μεγαλύτερο ρόλο στην καινούρια ταινία. Σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό της νέας ταινίας, το επεισόδιο 7 ήταν αφιερωμένο στον Han Solo (Harrison Ford), το επεισόδιο 8 στον Luke Skywalker και το επεισόδιο 9 (το οποίο θα κυκλοφορήσει το 2019) θα εστίαζε στη Leia Organa-Solo. Ο αιφνίδιος θάνατος της Fischer όμως είχε ως αποτέλεσμα να αλλάξουν αυτά σχέδια. Ο Oscar Isaac, ο οποίος υποδύεται τον πιλότο Poe Dameron, μίλησε για μια σκηνή που είχε με την Fischer, όπου τον χαστούκισε. «Νομίζω τη γύρισαμε 27 φορές συνολικά και η Carrie έβαζε δύναμη κάθε φορά. Της άρεσε να με χτυπάει. Ο Rian [Johnson] βρήκε έναν υπέροχο τρόπο να δουλεύει μαζί της και νομίζω ότι πραγματικά το απόλαυσε».