Ο Noel Gallagher αποκαλύπτει τις χειρότερες στιγμές των Oasis

noel-liam-gallagher
ΔΕΥΤΕΡΑ, 29 ΜΑΙΟΥ 2017

Αναβιώνει ξανά η κόντρα των αδελφών Gallagher λόγω της συνεργασίας του Noel με τους Gorillaz.

Ο πρώην κιθαρίστας των Oasis Noel Gallagher έδωσε μια συνέντευξη για τα 50ά γενέθλιά του, όπου, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στις χειρότερες στιγμές του συγκροτήματος. Σύμφωνα με τον Noel, το «ναδίρ» των Oasis για αυτόν ήταν οι δύο μεγάλες συναυλίες που έδωσαν στο Wembley Stadium του Λονδίνου το 2000.  «Ήταν η χειρότερη στιγμή των Oasis. Ήταν δυόμιση άσχημες ώρες επί σκηνής. Ο Liam μπορεί να σκύψει το κεφάλι του από ντροπή. Ήταν απαίσιο» σχολίασε ο κιθαρίστας στο Radio X.

Το μόνο πράγμα που άρεσε στον Noel Gallagher από τον live δίσκο των Oasis «Familiar To Millions» ήταν το εξώφυλλο.

Οι συγκεκριμένες συναυλίες πραγματοποιήθηκαν την εποχή που οι Oasis είχαν κυκλοφορήσει τον τέταρτο δίσκο τους με τίτλο «Standing on the Shoulders of Giants». Ο Gallagher ομολόγησε πως δεν έχει τις καλύτερες αναμνήσεις από τη συγκεκριμένη περίοδο. Συνεχίζοντας, ο κιθαρίστας ήταν ιδιαίτερα επικριτικός για τον live δίσκο «Familiar To Millions» που προέκυψε από τις συναυλίες στο Wembley, τον οποίο χαρακτήρισε «ντροπή».

«Ήμασταν καταπληκτικοί στο soundcheck. Το σταμάτησα γιατί ήμασταν τόσο καλοί» δήλωσε ο Gallagher, για να υπογραμμίσει πως ο συγκεκριμένος live δίσκος είναι «προσβλητικός». Δεν παρέλειψε όμως να συμπληρώσει πως «το εξώφυλλο δεν είναι άσχημο».

Εν τω μεταξύ, η ιστορική κόντρα μεταξύ των Oasis και Blur έχει αναβιώσει, κατά έναν βαθμό, ενώ ο διχασμός των αδελφών Gallagher μεγαλώνει. Αφορμή για την αναβίωση της κόντρας στην Brit Pop αποτέλεσε η συνεργασία του Damon Albarn με τον Noel Gallagher στον τελευταίο δίσκο των Gorillaz. Η κίνηση αυτή φαίνεται πως δυσαρέστησε τον Liam Gallagher, ο οποίος ήταν ιδιαίτερο καυστικός στα σχόλιά του και «κήρυξε πόλεμο» μέσω Twitter.

Δεδομένου του «πολέμου», ο Liam ρωτήθηκε από το ΝΜΕ για μια πρόσφατη φωτογράφιση του γιου του, Lennon Gallagher, για το καλοκαιρινό τεύχος του Buffalo Zine, στην οποία φόραγε μια μπλούζα των Blur. «Όμορφο παιδί, μοιάζει του πατέρα του» σχολίασε ο Liam, για να συμπληρώσει «όλοι κάνουν λάθη μόδας, είμαι σίγουρος ότι είναι το πρώτο του». Συνεχίζοντας, ο Gallagher εξήγησε ότι δεν του είχε πει τίποτα ο γιος του, αλλά έμαθε για την φωτογράφιση από το άλλο του παιδί. Ο ίδιος πάντως δεν φάνηκε να ενοχλήθηκε ιδιαίτερα από τις στιλιστικές επιλογές του γιου του, δηλώνοντας πως «θα μπορούσε να είναι χειρότερα».