Ταινίες της εβδομάδας (1/6/2018)

baywatch
ΠΕΜΠΤΗ, 01 ΙΟΥΝΙΟΥ 2017

Ο Ιούνιος φέρνει νέες ταινίες γεμάτες δράση, μυστήριο, χιούμορ και σασπένς.

«Baywatch»
Ο ναυαγοσώστης Μιτς Μπιουκάνον και η ομάδα του αναλαμβάνουν, εκτός της φύλαξης της παραλίας, την εκπαίδευση νεοσύλλεκτων ναυαγοσωστών, μεταξύ των οποίων είναι και ο υπερφίαλος κι απείθαρχος πρωταθλητής κολύμβησης Ματ Μπρόντι. Η μεταξύ τους σύγκρουση είναι επεισοδιακή, αλλά τελικά καλούνται να συνεργαστούν στενά προκειμένου να ξεσκεπάσουν μια εγκληματική οργάνωση που διακινεί ναρκωτικά και σπέρνει πτώματα, απειλώντας το μέλλον της παραλίας τους.
Σκηνοθεσία: Seth Gordon, Σενάριο: Damian Shannon και Mark Swift, Ερμηνεύουν: Dwayne Johnson, Zac Efron, Alexandra Daddario και Kelly Rohrbach.

«Δεσποινίς Σλόαν»
Η Ελίζαμπεθ Σλόαν βρίσκεται στα υψηλά κλιμάκια του πολιτικού Λόμπι της Ουάσιγκτον. Είναι περιζήτητη όχι μόνο για την ευφυΐα της αλλά και για το ρεκόρ των επιτυχιών της. Πάντα θα κάνει ό,τι χρειαστεί προκειμένου να κερδίσει. Τίποτα δεν μπορεί να την σταματήσει. Όταν όμως θα βρεθεί αντιμέτωπη με τον πιο ισχυρό αντίπαλο της καριέρας της, θα ανακαλύψει ότι καμιά φορά η νίκη έχει πολύ υψηλό τίμημα.
Σκηνοθεσία: John Madden, Σενάριο: Jonathan Perera, Ερμηνεύουν: Jessica Chastain, Mark Strong, Gugu Mbatha-Raw και Michael Stuhlbarg.

«100 μέτρα»
Πετυχημένος στη δουλειά του, με οικογένεια που τον αγαπά και τον θαυμάζει, ο Ραμόν έχει μια ζωή που πολλοί θα ζήλευαν. Η τύχη του όμως σύντομα θα αλλάξει. Η σύζυγός του αποφασίζει να φέρει τον πατέρα της να ζήσει μαζί τους κι ο Ραμόν αναζητά καταφύγιο στη δουλειά του. Καθώς η πίεση μεγαλώνει, ο Ραμόν ανακαλύπτει ότι πάσχει από σκλήρυνση κατά πλάκας και του ανακοινώνουν ότι σύντομα δε θα μπορεί να περπατήσει ούτε 100 μέτρα. Έχει δύο επιλογές: να αφήσει την ασθένεια να πάρει τον έλεγχο του σώματος του ή να παλέψει. Με τη γέννηση του δεύτερου παιδιού του, ο μαχητής μέσα του τον ωθεί να λάβει μέρος στην πιο δύσκολη δοκιμασία τριάθλου. Με τη βοήθεια ενός αναπάντεχου συμμάχου, μαθαίνει να ξεπερνά όλους τους περιορισμούς που του θέτει η ασθένεια του.
Σκηνοθεσία και σενάριο: Marcel Barrena, Ερμηνεύουν: Dani Rovira, Karra Elejalde, Alexandra Jiménez και David Verdaguer.

«Η Βασίλισσα της Ισπανίας»
Η ταινία «Η Βασίλισσα της Ισπανίας» εστιάζει στην διάσημη ηθοποιό του σινεμά Μακαρένα Γρανάδα, η οποία που αποδρά από τη λάμψη και το γκλάμουρ του Χόλυγουντ την δεκαετία του 1950, και επιστρέφει στις ρίζες της, στην Ισπανία, για να πρωταγωνιστήσει σε μια επική χολιγουντιανή ταινία ως η Βασίλισσα Ισαβέλλα Ι της Καστίλλης.
Σκηνοθεσία και σενάριο: Fernando Trueba, Ερμηνεύουν: Penélope Cruz, Cary Elwes, Mandy Patinkin και J.A. Bayona.

«Οικογένεια Βαν Πέτεγκεμ»
Καλοκαίρι, 1910. Μια σειρά ανεξήγητων εξαφανίσεων έρχεται να ταράξει τις διακοπές της οικογένειας Βαν Πέτεγκεμ στο ειδυλλιακό παραθαλάσσιο θέρετρο της Μάγχης. Τουρίστες αρχίζουν να εξαφανίζονται με αινιγματικό τρόπο. Δύο επιθεωρητές αρχίζουν να διερευνούν την υπόθεση και σύντομα ανακαλύπτουν ότι αυτές οι εξαφανίσεις γίνονται σε ένα ιδιαίτερο σημείο της περιοχής εκεί όπου κατοικεί η οικογένεια ψαράδων των Μπρεφόρ. Στο μεταξύ ένα παράξενο ειδύλλιο θα προκύψει ανάμεσα στη μικρή κόρη της μεγαλοαστικής και λίγο εκφυλισμένης οικογένειας Βαν Πέτεγκεμ και τον γιο των Μπρεφόρ, Μα Λουτ. Μαζί με το μυστήριο των εξαφανίσεων, ο έρωτας των δυο παιδιών θα επηρεάσει με απρόβλεπτο τρόπο τις δύο τόσο διαφορετικές οικογένειες.
Σκηνοθεσία και σενάριο: Bruno Dumont, Ερμηνεύουν: Fabrice Luchini, Juliette Binoche, Valeria Bruni Tedeschi και Jean-Luc Vincent.

«Για Όνομα του Θεού»
Η Καρόλ είναι μία εσωστρεφής ειδικός εφαρμογών πληροφορικής, που ακόμα ζει με τη μητέρα της. Η Καρολίν είναι μία αυθάδης κλέφτρα που συχνάζει στα πολυτελή ξενοδοχεία της Γαλλικής Ριβιέρας. Οι δύο νεαρές γυναίκες δε γνωρίζουν η μία την άλλη, ούτε έχουν τίποτα κοινό. Τίποτα, επειδή ο πατέρας τους έφυγε πριν τη γέννηση τους, και δεν τον είδαν ξανά ποτέ. Μέχρι τη στιγμή που ο Πατρίκ εμφανίζεται και πάλι! Ο διεθνώς καταζητούμενος κλέφτης βρίσκεται στα τελευταία του και αποφασίζει να αναπληρώσει τον χαμένο χρόνο με τις κόρες του, συναντώντας τις για ένα κοινό σκοπό: την κλοπή ενός βιολιού Στραντιβάριους, αξίας 15.000.000 δολαρίων. Ανάμεσα σε γκάφες, τον ερασιτεχνισμό και τους διαπληκτισμούς μεταξύ τον κορών του, ο Πατρίκ θα αντιληφθεί πως αυτή του η επιστροφή είναι κάθε άλλο παρά εύκολη.
Σκηνοθεσία: Pascal Bourdiaux, Σενάριο: Carole Giacobbi, Michèle Giacobbi, Juliette Sales και Fabien Suarez, Ερμηνεύουν: Jean Reno, Reem Kherici, Camille Chamoux και Pascal Demolon.

«Ήρεμο πάθος»
Η υπόκωφη, αλλά γεμάτη εσωτερικές εντάσεις ζωή της μεγαλύτερης Αμερικανίδας ποιήτριας, που έζησε απομονωμένη στο δωμάτιό της και φύλαγε το ογκωδέστατο, συναρπαστικό έργο της στα συρτάρια της. Ένας αριστοκράτης του κινηματογράφου τρυπώνει μέσα στο καταφύγιο και στην ψυχή της Έμιλι Ντίκινσον και ακολουθεί τις στιγμές που η «Λευκή Λαίδη» φανέρωσε το ανυπότακτο πνεύμα της, από τα νεανικά της χρόνια μέχρι το θάνατό της, μέσα από λάθος έρωτες και μικρές ή μεγάλες απώλειες.
Σκηνοθεσία και σενάριο: Terence Davies, Ερμηνεύουν: Cynthia Nixon, Jennifer Ehle, Duncan Duff και Keith Carradine.

«Δαιμονισμένος άγγελος»
Ο Χάρι Έιντζελ ένας ξεπεσμένος ιδιωτικός ντετέκτιβ στο Μπρούκλιν, αναλαμβάνει μια φαινομενικά συνηθισμένη υπόθεση: να ανακαλύψει τον Τζόνυ Φέιβοριτ, πρώην είδωλο του τραγουδιού που εξαφανίστηκε από μια ψυχιατρική κλινική. Τα ίχνη τον οδηγούν στην Νέα Ορλεάνη. Εκεί θα συναντήσει μια γοητευτική λευκή μάγισσα και μια νεαρή μαύρη ιέρεια του βουντού. Όταν όμως τα πτώματα συσσωρεύονται και οι τελετουργικοί και αποτρόπαιοι φόνοι συνεχίζονται, ο Χάρυ αντιλαμβάνεται ότι η ζωή του κινδυνεύει άμεσα. Ξετυλίγοντας το νήμα θα ανακαλύψει ότι έχει μπλέξει σε μια φοβερή συμφωνία με το διάβολο.
Σκηνοθεσία: Alan Parker, Σενάριο: William Hjortsberg και Alan Parker, Ερμηνεύουν: Mickey Rourke, Robert De Niro, Lisa Bonet και Charlotte Rampling.