Τελικά δεν έπαιξαν ρόλο τα φάρμακα στον θάνατο του Chris Cornell

chris-cornell Duncan Bryceland
ΤΡΙΤΗ, 06 ΙΟΥΝΙΟΥ 2017

Vicky Cornell: «Κάτι προφανώς πήγε τρομερά λάθος και τα παιδιά μου και εγώ είμαστε λυπημένοι κατάκαρδα και συντετριμμένοι που αυτή η στιγμή δεν μπορεί να γυρίσει πίσω».

Νέες αφίξεις στον χώρο της γεύσης, κριτικές εστιατορίων και όλα τα γαστρονομικά νέα

Ο ξαφνικός θάνατος του τραγουδιστή των Soundgarden Chris Cornell σόκαρε την οικογένειά του και τον κόσμο του θεάματος. Αρχικά, οι ιατροδικαστικές αρχές του Ντιτρόιτ αποφάνθηκαν πως ο Cornell αυτοκτόνησε, ενώ μέλη της οικογένειάς του ισχυρίστηκαν πως τα φάρμακα κατά του άγχους -και πιο συγκεκριμένα το Atavi - που έπαιρνε με συνταγή μπορεί να τον επηρέασαν.

Οι Soundgarden βρίσκοταν σε περιοδεία και ετοίμαζαν καινούριο δίσκο πριν τον θάνατο του Chris Cornell.

Σύμφωνα με άρθρο του Rolling Stone, ένας ιατροδικαστής του Μίσιγκαν αποκάλυψε πως αν και οι τοξικολογικές εξετάσεις έδειξαν ότι ο Cornell είχε λάβει τα εν λόγω φάρμακα, δεν ευθύνονται αυτά για τον θάνατό του. Πιο συγκεκριμένα, βρέθηκε τετραπλή δόση του Ativan, το οποίο η οικογένεια του Cornell θεωρεί πως ώθησε τον τραγουδιστή να αυτοκτονήσει. Ο ιατροδικαστής όμως εξήγησε ότι η δόση, αν και υψηλή, δεν ήταν στα επίπεδα που συνήθως προκαλεί αυτοκτονικές τάσεις.

Reuters / Danny Moloshok

Η Vicky Cornell δημοσιοποίησε πρόσφατα μια ανοιχτή επιστολή για τον θάνατο του συζύγου της.

Η χήρα του τραγουδιστή, Vicky Cornell, αργότερα σχολίασε πως βρέθηκαν ουσίες στον οργανισμό του συζύγου της, ο οποίος ήταν καθαρός «για πολλά χρόνια». Αυτή η «τρομερή κρίση» φαίνεται να τον επηρέασε σημαντικά και δεν σκεφτόταν καθαρά. «Κάτι προφανώς πήγε τρομερά λάθος και τα παιδιά μου και εγώ είμαστε λυπημένοι κατάκαρδα και συντετριμμένοι που αυτή η στιγμή δεν μπορεί να γυρίσει πίσω. Πραγματικά εκτιμούμε όλη την αγάπη που λάβαμε σε αυτή την εξαιρετικά δύσκολη περίοδο και είμαστε αφοσιωμένοι στο να βοηθήσουμε άλλους να αποτρέψουν τέτοιου είδους τραγωδίες».