Θέλετε να εμπνευστείτε από τη δεκαετία του '50;

fifties-hair-1
ΠΕΜΠΤΗ, 08 ΙΟΥΝΙΟΥ 2017

Μας αρέσει να εμπνεόμαστε από αγαπημένες δεκαετίες. Και τώρα που μοντέλα και ηθοποιοί θυμούνται και τιμούν σταρ από τα fifties, εμείς δεν έχουμε παρά να βρούμε λακ και φουρκέτες και να αρχίσουμε τον πειραματισμό. της Σάντυς Τσαντάκη

Το αϊλάινερ το έχουμε εμπεδώσει. Και τα κόκκινα χείλη. Τώρα είναι η στιγμή να ασχοληθούμε με τα μαλλιά μας. Και να φτιάξουμε χωρίστρα στο πλάι, να κολλήσουμε τα μαλλιά πίσω από τα αυτιά και να δώσουμε …κίνηση στα μαλλιά μας κάτω, με μπούκλες, φουσκωτές, τροφαντές, στους ώμους ή και πιο μακριά.

Κάντο όπως η Elizabeth Taylor. Ή την Lily Collins. Γιατί το παλιό Χόλιγουντ ποτέ δεν πεθαίνει. Οι μπούκλες πρέπει να μοιάζουν ενιαίες και να αγκαλιάζουν το πρόσωπο. 

Η Alexa Chung που έχει πιο κοντά μαλλιά, συνηθίζει να χτενίζει τα μαλλιά της σε στιλ fifties, με τη διαφορά ότι προτιμά τις …σκάλες. Σε στιλ Rita Hayworth αυτή τη φορά, χωρίς την απόλυτη επιρροή της Gilda.

Υπάρχει όμως και η πιο κοντή εκδοχή, σε στιλ Audrey Hepburn, όπως την υιοθετεί εδώ και χρόνια με επιτυχία η Michelle Williams. Μαλλιά κοντά στα αυτιά με μικρές μύτες μπροστά, αφήνοντας εκτεθιμένα φρύδια και μάτια. Η Rooney Mara προσθέτει και μια φράντζα για να εκσυγχρονίσει στο look της Audrey και να το φέρει ένα βήμα πιο κοντά στο σήμερα… 

Σάντυ Τσαντάκη

www.sandytsantaki.com