Εντείνεται η δικαστική διαμάχη για την ακυκλοφόρητη μουσική του Prince

prince Stephen Chernin
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 09 ΙΟΥΝΙΟΥ 2017

Ο «θησαυρός» των ακυκλοφόρητων τραγουδιών αποτελεί «μήλον της έριδος» για τη Universal και τη Warner.

Οι κληρονόμοι του Prince θα επιχειρήσουν να ακυρώσουν μια συμφωνία αξίας 31 εκατομμυρίων δολαρίων με την Universal Music Group την ερχόμενη εβδομάδα στα δικαστήρια, λόγω πιθανής σύγκρουσης δικαιωμάτων. Η συγκεκριμένη συμφωνία παραχωρεί στη Universal τα δικαιώματα για το «θησαυροφυλάκιο» ακυκλοφόρητης μουσικής του Prince και άλλων ηχογραφήσεων.

Μετά τον θάνατο του Prince, στο σπίτι του ανακαλύφθηκε ένας πραγματικός «θησαυρός» ακυκλοφόρητων τραγουδιών.

Σύμφωνα όμως με τους νόμιμους κληρονόμους του καλλιτέχνη, αυτή η συμφωνία ενδέχεται να δημιουργήσει πρόβλημα με την Warner Music Group, η οποία φαίνεται ότι κατέχει τα δικαιώματα για ορισμένα από τα ακυκλοφόρητα τραγούδια του Prince. Οι δικηγόροι των κληρονόμων είχαν τονίσει τον περασμένο Σεπτέμβριο ότι η συμφωνία με την Universal είναι ανεφάρμοστη και ενδέχεται να οδηγήσει σε μηνύσεις. Το Billboard αναφέρει σε άρθρο του ότι αυτή η παρατήρηση είχε γίνει πριν οι κληρονόμοι εγκρίνουν τη συμφωνία με τη Universal.

Το «Deliverance» ΕΡ, το οποίο περιελάμβανε ακυκλοφόρητα τραγούδια του Prince, τελικά δεν κυκλοφόρησε .

Η Universal συμφώνησε να πληρώσει 31 εκατομμύρια δολάρια για ένα σύνολο μουσικής, στο οποίο συμπεριλαμβάνονται ορισμένα άλμπουμ που ο Prince ηχογράφησε για λογαριασμό της Warner. Όπως όμως είχε αναφέρει η Warner, η συμφωνία για τα δικαιώματα της μουσικής του Prince που κατέχει λήγει πολύ αργότερα από όσο προβλέπει η συμφωνία της Universal με τους κληρονόμους. Αυτή η περιπλοκή ώθησε του κληρονόμους να ζητήσουν την ακύρωση της συμφωνίας, ενώ η Universal απαιτεί το ποσό που πλήρωσε για τη μουσική. Η δίκη αναμένεται να ξεκινήσει την ερχόμενη εβδομάδα.