Όταν ο Barack Obama φορούσε το ίδιο σμόκιν

obama-1
ΔΕΥΤΕΡΑ, 12 ΙΟΥΝΙΟΥ 2017

Η Michelle Obama μίλησε πριν από λίγες ημέρες για τη ζωή της στον Λευκό Οίκο. Για να αποκαλύψει πως όταν όλοι σχολίαζαν κάθε εμφάνιση του Πλανητάρχη και της Πρώτης Κυρίας, κανείς δεν είχε παρατηρήσει πως ο Barack Obama «φορούσε το ίδιο σμόκιν για οχτώ χρόνια». Tης Σάντυς Τσαντάκη.

Και είναι μάλλον εντυπωσιακό. Για να μπορέσουμε να διαβάσουμε πίσω από τις λέξεις, θα πρέπει να σκεφτούμε πόσο απελευθερωτικό είναι αυτό ως συναίσθημα. Ένας εξαιρετικά κομψός και επικοινωνιακός πολιτικός, συνοδευόμενος από μια γυναίκα που παρέδωσε μαθήματα κομψότητας και διπλωματίας, δεν έπαιξε τελικά τον ρόλο του σούπερσταρ, όπως νομίζαμε όλοι.

Εκεί που η Michelle Obama κρατούσε ισορροπίες με Αμερικανούς σχεδιαστές και ιστορικούς οίκους, ο Barack Obama φορούσε κυρίως μπλε κοστούμια, μαύρα σμόκιν και λευκά πουκάμισα.

Kαι τώρα η πρώην Πρώτη Κυρία μιλάει για τις απαιτήσεις που υπάρχουν για το ανδρικό και το γυναικείο ντύσιμο όταν ολόκληρος ο πλανήτης καταγράφει την κάθε σου κίνηση, και με ποιον τρόπο αντιμετώπισαν τις προκλήσεις με τον σύζυγό της. «Αυτό είναι το θέμα», είπε στο Παγκόσμιο Συνέδριο της Apple στην Καλιφόρνια. «Μιλάμε για τον Fred Astaire και την Ginger Rogers. Ό,τι κι αν κάνουμε, φοράει το ίδιο σμόκιν. Ο κόσμος φωτογραφίζει τα παπούτσια, το βραχιόλι που φοράω αλλά δεν σχολιάζει το γεγονός πως για οχτώ χρόνια φορούσε το ίδιο σμόκιν, και τα ίδια παπούτσια», λέει σήμερα η Michelle Obama.

Εκείνος μάλιστα αστειευόταν κάθε φορά, ακόμη και πριν από τις πιο επίσημες εκδηλώσεις, καθώς ετοιμαζόταν μέσα σε 10 λεπτά. Κι εκεί ακριβώς φαίνεται πόσο πιο εύκολο μπορεί να είναι για έναν άνδρα να μοιάζει πάντα κομψός, ακόμη κι αν είναι ο Πλανητάρχης. Ευτυχώς για την ίδια, και η Michelle Obama, δεν τα πήγε άσχημα, με τη βοήθεια της προσωπικής της στυλίστριας πάντα, Meredith Koop. Κάθε φορά που φορούσε έναν νέο σχεδιαστή, που ελάχιστοι γνώριζαν, το μήνυμα ήταν ξεκάθαρο: όταν θέλεις πολύ κάτι να γίνει, όλα μπορούν να συμβούν. 

Σάντυ Τσαντάκη
www.sandytsantaki.com