Το 2018 ανοίγει μουσείο hip hop στη Νέα Υόρκη

dJ-hip-hop
ΔΕΥΤΕΡΑ, 12 ΙΟΥΝΙΟΥ 2017

Ένα μουσείο αφιερωμένο στην πλούσια ιστορία του hip hop αναμένεται να ανοίξει τις πόρτες του στο κοινό το 2018.

Το μουσείο θα στεγαστεί σε 2όροφο κτήριο, το οποίο θα κατασκευαστεί στην περιοχή του Χάρλεμ της Νέας Υόρκης. Το πρωτοποριακό κτίριο θα ολοκληρωθεί σε δυο φάσεις, όπως ανακοίνωσε η κατασκευάστρια μη-κερδοσκοπική επιχείρηση.

Στην πρώτη φάση, η οποία θα ολοκληρωθεί το 2018, θα κατασκευαστούν στον ισόγειο χώρο ένα café, μια γκαλερί, γραφεία και κατάστημα δώρων, ενώ ο μουσειακός χώρος θα βρίσκεται στο δεύτερο όροφο. Στον χώρο του μουσείου θα πραγματοποιούνται εκδηλώσεις, ενώ θα υπάρχει και ένα πλήρες εξοπλισμένο multimedia στούντιο, σύμφωνα με άρθρο του Okayplayer. Στη δεύτερη φάση, για την οποία δεν υπάρχει ακόμα πλήρες οργανόγραμμα, θα επεκταθούν ο χώρος του μουσείου, ενώ θα ανεγερθούν ξενοδοχείο, εμπορικό κέντρο, στοά, μπαρ και ένας συναυλιακός χώρος.

Και για να θυμηθούμε πώς ξεκίνησαν όλα, η περιοχή του Bronx θεωρείται από πολλούς η γενέτειρα του hip hop, αλλά αρκετοί σπουδαίοι καλλιτέχνες γεννήθηκαν και μεγάλωσαν στο Χάρλεμ, όπως οι Q-Tip, A$AP Rocky, Puff Duddy, Cam’ron και Kelis. Τον Αύγουστο του 1973, ο DJ Kool Herc έπαιζε σε ένα πάρτι σε σπίτι στην Sedgwick Avenue. Σε εκείνο το πάρτι παρουσίασε για πρώτη φορά μια νέα τεχνική την οποία είχε τελειοποιήσει, το breakbeat – τη βάση της hip hop μουσικής. Η τεχνική του Kool Herc επηρέασε και ενέπνευσε πολλούς από τους παρευρισκόμενους στο πάρτι, οι οποίοι αργότερα εξελίχθηκαν σε μεγάλα αστέρια του είδους, όπως ο Grandmaster Flash, οι Afrika Bambaataa και ο KRS-One. Σε αναγνώριση της συμβολής του Kool Herc, οι αρχές του Bronx μετονόμασαν ένα τμήμα της Sedgwick Avenue σε Hip-Hop Boulevard το 2016.