Αναγνωρίστηκε η συνεισφορά της Yoko Ono στο «Imagine»

John-lennon-yoko-ono
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 16 ΙΟΥΝΙΟΥ 2017

Κινήθηκαν οι διαδικασίες για να συμπεριληφθεί η σύντροφος του John Lennon στους συνθέτες του κλασσικού τραγουδιού.

Μετά από 40 περίπου χρόνια θα αναγνωριστεί η συνεισφορά της Yoko Ono στο «Imagine», που κυκλοφόρησε ο John Lennon το 1971, αφού από εδώ και στο εξής θα συμπεριλαμβάνεται το όνομά της στους συνθέτες του τραγουδιού. Ο ίδιος ο Lennon είχε υποστηρίξει πως η Ono βοήθησε στη σύνθεση του τραγουδιού, όπως φάνηκε σε βίντεο του 1980.

Η σχετική ανακοίνωση έγινε στο πλαίσιο απονομής του βραβείου Centennial Song από την αμερικάνικη ένωση εκδοτών μουσικής, στην οποία παρευρέθηκαν η Yoko Ono και ο γιος που απέκτησε με τον John, Sean Lennon. Το τιμητικό αυτό βραβείο απονέμεται σε καλλιτέχνες για τραγούδια που έχουν παγκόσμια επιρροή. «Αυτή είναι η καλύτερη στιγμή στη ζωή μου» σχολίασε η 83χρονη Ono κατά την αποδοχή του βραβείου. Στην επίσημη τελετή που πραγματοποιήθηκε, η Patti Smith ερμήνευσε το κλασσικό τραγούδι συνοδεία της κόρης της, Jessie.

Στην επίσημη τελετή ο διευθύνων σύμβουλος της ένωσης εκδοτών David Israelite ανακοίνωσε πως έχουν κινηθεί οι διαδικασίες ώστε να συμπεριληφθεί το όνομα της Ono στους συνθέτες του «Imagine». Όπως υπογράμμισε ο ίδιος, η κίνηση αυτή μπορεί να δυσαρεστήσει ορισμένους, κυρίως τους φανς των Beatles που θεωρούν ότι η Ono «κατέστρεψε» το συγκρότημα.