Γευόμαστε την κουζίνα της Ελλάδας σε πέντε εστιατόρια της Αθήνας

mpempeka
ΤΕΤΑΡΤΗ, 05 ΙΟΥΛΙΟΥ 2017

Πριν «ξεχυθούμε» στα νησιά και απολαύσουμε νησιώτικες γεύσεις, κάνουμε μια βόλτα στην Αθήνα και απολαμβάνουμε ελληνική κουζίνα από ολόκληρη τη χώρα.

Μπεμπέκα, Χαλάνδρι
Την Μπεμπέκα θα τη συναντήσετε σε μια παλιά μονοκατοικία, σε έναν πολύ ιδιαίτερο χώρο δομής και διακόσμησης που βγάζει μια όμορφη νοσταλγία, χάρη στις παιδικές ζωγραφιές, τα μπαλκόνια και τους πολλαπλούς χώρους του. Αν και είμαστε σίγουροι ότι τώρα το καλοκαίρι θα προτιμήσετε την όμορφη αυλή της για να απολαύσετε μεζέδες από όλη την Ελλάδα, μαγειρευτά ελληνικά φαγητά, κρεατικά και θαλασσινά, αναπολώντας παλιές και αγνές εποχές και μυρίζοντας τις περιοχές της Ελλάδας σε κάθε πιάτο. Info: Διονύσου 16, Χαλάνδρι, 210 6854880, από 15 ευρώ.

ΜΑΝΗΜΑΝΗ, Ακρόπολη, Αθήνα
Ένα εστιατόριο που τιμά τη Μάνη και το φωνάζει, το ΜΑΝΗΜΑΝΗ είναι το μέρος όπου θα απολαύσετε ελληνική παραδοσιακή κουζίνα εκτελεσμένη με σύγχρονο τρόπο, βασισμένη σε αγνά υλικά, προερχόμενα κυρίως από την όμορφη αυτή περιοχή της Πελοποννήσου, αλλά και από όλη την Πελοπόννησο. Το εύστοχο «μπέρδεμα» μανιάτικης και μοντέρνας κουζίνας πραγματοποιείται σε ένα χώρο που υπερισχύει η τέχνη και το αποτέλεσμα είναι πιάτα όπως συκώτι μοσχαρίσιο με παντζάρια και σάλτσα από οξύμελι, αλλά και οσομπούκο με πουρέ πατάτας και σάλτσα αρωματισμένη με φρέσκα βότανα. Διαβάστε την εμπειρία μας στο ΜάνηΜάνη εδώ. Info: Φαλήρου 10, Κουκάκι, 210 9218180, από 20 ευρώ/άτομο.

Χοχλιδάκι, Ψυχικό
Το Χοχλιδάκι είναι ένα «ανήσυχο» ουζερί, που τη μία μπορεί να αφιερώνει το μενού του στις Κυκλάδες, την άλλη στο Αιγαίο, την επόμενη στην Κωνσταντινούπολη και στη συνέχεια σε οποιοδήποτε μέρος της Ελλάδας, διατηρώντας πάντα μιας εσάνς Ανατολής. Το σίγουρο είναι ότι εκεί, θα μπορέσετε να εξερευνήσετε γευστικά ολόκληρη την Ελλάδα, μέσα από πλούτο υλικών και πιάτα όπως καβουρμάς Ξάνθης, μύδια καπνιστά Χαλκιδικής, χέλι καπνιστό Άρτας και φυσικά πολλές νησιώτικες και πολίτικες γεύσεις. Όλα αυτά πραγματοποιούνται σε έναν πολύ συμπαθητικό χώρο νεοπαραδοσιακής διακόσμησης, με πολύχρωμα και μη μπουκάλια να στολίζουν τα ράφια, τζουκ μποξ, εξώφυλλα από παλιά περιοδικά στους τοίχους και πόστερ διαφημίσεων παλιότερων δεκαετιών και κυριότερο ατού την καλή διάθεση των ανθρώπων του. Διαβάστε την εμπειρία μας στο Χοχλιδάκι εδώ. Info: Αδριανείου 31 (Ελληνορώσων) Αθήνα, 210 674 6661, από 15 ευρώ/άτομο.

Σαραντατρίο, Νέος Κόσμος
Ανάμεσα σε συνεργεία αυτοκινήτων, στο νούμερο 43 της Αμβροσίου Φραντζή, το Σαραντατρίο με την υπέροχη δροσερή και πολύχρωμη αυλή του στο πίσω μέρος, μας δίνει έναν νόστιμο λόγο να κατέβουμε στον Νέο Κόσμο. Στο μενού του θα βρείτε γεύσεις που θυμίζουν κάτι από γιαγιά στο πιο «προχωρημένο», όλες καμωμένες με ελληνικά προϊόντα, κατευθείαν από τους παραγωγούς, στο πιάτο μας. Σιγομαγειρεμένο κατσικάκι στο φούρνο, καβουρμάς, σαγανάκι με γλυκό του κουταλιού ντοματάκι και αλιάδα ήταν μερικά μόνο από τα πιάτα που απολαύσαμε την τελευταία φορά που το επισκεφτήκαμε και ανυπομονούμε να δούμε τι γεύσεις από Ελλάδα ετοιμάζει και το φετινό καλοκαίρι. Διαβάστε την εμπειρία μας στο Σαραντατρίο εδώ. Info: Αμβροσίου Φραντζή 43, 2130263347, από 15 ευρώ το άτομο.

Το καλωσόρισμα του Αντώνη, Κηφισιά
Με αφοσίωση στις αληθινά παραδοσιακές ελληνικές γεύσεις, χαλαρωτικό οικογενειακό περιβάλλον, δροσερό και εντυπωσιακό κήπο, αλλά και Χρυσούς Σκούφους στο «παλμαρέ» του, το Καλωσόρισμα του Αντώνη αποτελεί ταβέρνα-εγγύηση στην Κηφισιά για όσους θέλουν να γευτούν στο έπακρο ελληνική κουζίνα. Από κόκορα με χυλοπίτες και γιουβέτσι, μέχρι κατσικομακαρονάδα και στιφάδο αγριογούρουνο, το Καλωσόρισμα του Αντώνη αποτελεί μια πιστή συντροφιά ελληνικών αρωμάτων και γεύσεων, με όπλο την παράδοση. Info: Γεωργίου Λύρα 41, Νέα Κηφισιά, 210 8017869, 210 8018457, από 25 ευρώ.