Βρέθηκε χαμένο τραγούδι του George Harrison σε σκαμπό πιάνου

george-harrison
ΔΕΥΤΕΡΑ, 19 ΙΟΥΝΙΟΥ 2017

Ο Harrison είχε γράψει το τραγούδι για να εκθειάσει τον φίλο του και ντράμερ των Beatles, Ringo Starr.

Η Olivia Harrison, χήρα του κιθαρίστα των Beatles George Harrison, ανακάλυψε τους στίχους ενός τραγουδιού που είχε γράψει ο σύζυγός της. Οι στίχοι βρέθηκαν μέσα σε έναν φάκελο σημειώσεων του Harrison, ο οποίος βρισκόταν μέσα σε ένα σκαμπό πιάνου, στο σπίτι τους στο Oxfordshire. Το τραγούδι τιτλοφορείται «Hey Ringo» και σύμφωνα με την ιστοσελίδα «The i» είναι γραμμένο σε μορφή διαλόγου μεταξύ των δυο μουσικών.

Στο «Hey Ringo» ο Harrison εκμυστηρεύεται στον Ringo Starr πως δεν μπορεί να παίξει κιθάρα χωρίς αυτόν στα τύμπανα, γράφοντας χαρακτηριστικά «Hey Ringo, now I want you to know, that without you my guitar plays far too slow», ενώ σε άλλο σημείο αναφέρει ότι δεν έχει ακούσει άλλον ντράμερ που να μπορεί να παίζει όπως αυτός. Σύμφωνα με την Olivia Harrison, οι στίχοι πρέπει να γράφτηκαν γύρω στο 1970, ενώ η ίδια πιστεύει πως ο σύζυγός της είχε ηχογραφήσει το τραγούδι σε κασέτα στο σπίτι τους. Αναφορικά με το σκαμπό καθαυτό, η χήρα του «Σκαθαριού» δήλωσε πως το χρησιμοποιούσε ο οργανοπαίχτης των Beatles Billy Preston, όταν έπαιζε με τον Harrison.

Συνεχίζοντας, η Olivia Harrison αποκάλυψε πως έδωσε ένα αντίγραφο των στίχων στον Ringo Starr, όταν βρέθηκαν σε ένα πάρτι στο Λος Άντζελες τον περασμένο Φεβρουάριο για να τιμήσουν τα 74α γενέθλια του συζύγου της. Όπως ανέφερε η ίδια, ο Starr δεν το είχε δει ποτέ του και έμεινε έκπληκτος. Οι στίχοι θα συμπεριληφθούν στη νέα έκδοση της εικονογραφημένης βιογραφίας του Harrison με τίτλο «I Me Mine», στην οποία συμπεριλαμβάνονται οικογενειακές φωτογραφίες, χειρόγραφοι στίχοι και αποσπάσματα από ανέκδοτες συνεντεύξεις.

«Όταν ο George έγραφε, άφηνε σημειωματάρια στο συρτάρι ενός γραφείου, σε μια ντουλάπα ή στην κουζίνα. Είχε πολλά σκαμπό πιάνου. Έβαζε κάτω ένα σημειωματάριο και δεν το ξανάπιανε, οπότε μπορεί να ξεχνούσε κανένα τραγούδι» σχολίασε η Olivia Harrison, τονίζοντας πως ο σύζυγοό της άφησε πολλά «ανολοκλήρωτα τραγούδια», ορισμένα εκ των οποίων όμως δεν είναι σε θέση να δημοσιευτούν.