17+1 πράγματα που (ίσως) δεν γνωρίζετε για τον George Clooney

17kai1-pragmata-pou-isos-den-gnorizete-gia-ton-george-clooney

πηγή: imdb

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 20 ΙΟΥΛΙΟΥ 2012

Από παιδίατρος στο ER...κύριος Ocean, με ένα Όσκαρ πλέον στο ενεργητικό του, σε πέντε συνολικά υποψηφιότητες (για πρωτότυπο σενάριο, Β΄ ανδρικού κλπ) ο γοητευτικότατος γκριζομάλλης του Χόλιγουντ έχει αναμφίβολα άστρο.

Αν και δεν τον είχαν και πολύ σε εκτίμηση όταν πρωτοξεκίνησε, η...μοίρα ήξερε πολύ καλά ότι ο George Clooney θα χάραζε τη δική του πορεία στο διεθνές κινηματογραφικό στερέωμα, όχι μόνο ως ηθοποιός, αλλά ως σκηνοθέτης, σεναριογράφος και κυρίως ως ένας άνθρωπος με χιούμορ, πυγμή και επιχειρηματικό μυαλό έτοιμος να ρισκάρει.

Και επειδή όλα αυτά ακούγονται πολύ καλά για να είναι αληθινά, το click@Life, αποφάσισε να...παρατάξει ενωπιόν σας τα πιο κρυφά μυστικά του μοιραίου κυρίου Danny Ocean.

1. Δύσκολο να πάει κάποιος κόντρα στα γονίδια, έτσι και ο George Clooney ακολούθησε το δρόμο του θεάματος, χώρος οικείος από τα γεννοφάσκια του. Ο πατέρας του είναι ο πασίγνωστος δημοσιογράφος, παρουσιαστής και πολιτικός στο Kentucky, Nick Clooney, η μητέρα του Nina, πρώην εστεμμένη στον διαγωνισμό ομορφιάς Miss America και η θεία του η τραγουδίστρια Rosemary Clooney.

2. Με αυτό το... DNA, κάνει την πρώτη του εμφάνιση στα τηλεοπτικά δρώμενα στην ηλικία των 5 ετών, στο σόου του πατέρα του «The Nick Clooney Show».

3. Παρά τις κάμερες και τα φώτα ο Clooney, δεν είχε την ηθοποιία ως όνειρο ζωής. Αυτό που ήθελε να κάνει ήταν να γίνει παίχτης του baseball. Και η αλήθεια είναι ότι το προσπάθησε αλλά …αναγκάστηκε να στραφεί στην ηθοποιία όταν απέτυχε να περάσει στα δοκιμαστικά των Cincinnati Reds…δύο φορές μάλιστα.

4. Στο πανεπιστήμιο του Kentucky, όπου και φοίτησε, κατάφερε να μείνει πρωτοετής για …3 χρόνια.

5. Τις δεκαετίες '80 και '90 αρκέστηκε να κάνει τον κομπάρσο για τη Warner Bros αλλά η επιτυχία του ER, τον έφερε στην μοναδική, για την τότε καριέρα του θέση, να επιλέξει έναν πρωταγωνιστικό ρόλο. Έτσι έφτασε...«Από το σούρουπο ως την αυγή» του Quentin Tarantino.

6. Το 1997 δάνεισε τη φωνή του στο South Park. Ο χαρακτήρας που υποδύθηκε ήταν ο Sparky, ο γκέι σκύλος.

πηγή: imdb

7. Ο ίδιος έχει 2 σκυλιά και ένα γουρούνι, το οποίο ήταν στην πραγματικότητα δώρο το 1988 στην Kelly Preston, με την οποία είχε σχέση τότε. Το γουρούνι, που ονομάζεται Max, έχει παραμείνει με τον Clooney για 14 ολόκληρα χρόνια, η Preston όμως όχι. Σήμερα είναι παντρεμένη με τον John Travolta.

8. Και ο George ανέβηκε τα...σκαλιά της εκκλησίας με την ηθοποιό Talia Balsam το 1989. Το 1992 όμως χώρισαν.

9. Έκτοτε έχει μείνει ορκισμένος εργένης…και δεν θέλει να γίνει ούτε πατέρας.

10. Κάπως έτσι κέρδισε το ποσό των 20.000 δολαρίων από τη Nicole Kidman και τη Michelle Pfeiffer, οι οποίες είχαν βάλει στοίχημα ότι θα γινόταν πατέρας πριν κλείσει τα 40, δηλαδή το 2001. Στα γενέθλιά του, του έστειλε η καθεμία από μία επιταγή των 10.000 δολαρίων.

11. Ο Clooney τα επέστρεψε και ρώτησε αν ήθελε κανείς να ποντάρει ξανά για τα επόμενα 10 χρόνια, όταν δηλαδή θα έκλεινε τα 50. Δεν δέχτηκε καμία προσφορά.

12. Δεν του αρέσουν καθόλου οι τεράστιες κρεβατοκάμαρες και το σπίτι του στο Χόλιγουντ το λέει «Casa De Clooney». Έχει μόλις 8 κρεβατοκάμαρες, ποσόστητα αμελητέα για τα εκεί δεδομένα.

13. Ο ελληνικής καταγωγής σκηνοθέτης, Alexander Payne, (με 2 Όσκαρ στο ενεργητικό του) είχε απορρίψει τον Clooney για το ρόλο του Jack, στην ταινία Sideways. Προφανώς, ο Clooney δεν του κράτησε κακία, αφού πρωταγωνίστησε στους «The Descendants» πέρυσι. Η ταινία απέσπασε 5 υποψηφιότητες για Όσκαρ, ο Payne κέρδισε στην κατηγορία καλύτερου διασκευασμένου σεναρίου και ο Clooney δέχτηκε την ήττα του από τον…αρτίστα Jean Dujardin, ο οποίος έφυγε από την απονομή με το χρυσό αγαλματίδιο του Α’ ανδρικού ρόλου.

14. Αν και είναι πλέον φίλοι με τον Brad Pitt, ο Clooney, είχε επιχειρήσει να πάρει το ρόλο του J.D στο «Θέλμα και Λουίζ». Έπειτα από 5 οντισιόν ο ρόλος πήγε στο Pitt. Ο Clooney για χρόνια δεν είχε δει την ταινία, αλλά όταν τελικά το έκανε, δήλωσε ότι ο Brad ήταν πολύ καλύτερος από ότι θα ήταν ο ίδιος.

15. Στις ταινίες δεν φορά ποτέ make up. Είχε ακούσει ότι ο ήρωας του Spencer Tracy το έκανε αυτό και σκέφτηκε να ακολουθήσει την ίδια τακτική. Επίσης κουρεύεται μόνος του. Και σε ότι αφορά στις επεμβάσεις για να μοιάζει κανείς νεότερος, λέει ότι ποτέ δεν θα έκανε, ούτε καν θα έβαφε τα μυαλιά του, γιατί πολύ απλά «μοιάζεις λάθος».

πηγή:imdb

16. Άμα βέβαια νομίζετε ότι τα λέει όλα αυτά εκ του ασφαλούς κάνετε λάθος. Ο Clooney δεν ήταν πάντα όμορφος. Στο γυμνάσιο τα παιδιά τον φώναζαν «Frankenstein» γιατί έπασχε από την παράλυση του Bell. Πρόκειται για μία παράλυση των κρανιακών νεύρων VII, δηλαδή των νεύρων του προσώπου, με αποτέλεσμα την αδυναμία ελέγχου των μυών του. Ανέκαμψε έναν χρόνο αργότερα αλλά όπως δηλώνει μέχρι και σήμερα, αυτή ήταν η χειρότερη περίοδος της ζωής του.

17. Πριν ασχοληθεί με την ηθοποιία δούλευε ως πωλητής γυναικείων παπουτσιών.

18. Μόνο δύο άντρες έχουν μπει στο εξώφυλλο της Αμερικανικής Vogue. Ο ένας είναι ο Richard Gere και ο άλλος φυσικά ο George Clooney.

ΣΟΦΗ ΖΙΩΓΟΥ