Αποσύρεται ο Daniel Day-Lewis από την ηθοποιία

daniel-day-lewis Suzanne Plunkett
ΤΕΤΑΡΤΗ, 21 ΙΟΥΝΙΟΥ 2017

Ο πολυβραβευμένος ηθοποιός ανακοίνωσε την απόφαση του, βάζοντας τίτλους τέλους σε μια λαμπρή καριέρα.

Ο Daniel Day-Lewis ανακοίνωσε μέσω της εκπροσώπου του Leslee Dart πως αποσύρεται από την ηθοποιία. «Ο Daniel Day-Lewis δεν θα εργάζεται πλέον ως ηθοποιός. Είναι εξαιρετικά ευγνώμων προς όλους τους συνεργάτες και το κοινό του ανά τα χρόνια». Συνεχίζοντας, η εκπρόσωπος του ηθοποιού δήλωσε πως πρόκειται για μια προσωπική απόφαση και πως δεν θα προβεί ο ίδιος ή άλλοι εκπρόσωποι του σε περαιτέρω σχόλια πάνω σε αυτό το θέμα.

Στο παρελθόν, ο 60χρονος Day-Lewis διύνησε μεγάλα διαστήματα «απραξίας» στα τέλη της δεκαετίας του 1990, όταν μετακόμισε στην Φλωρεντία όπου και έγινε μαθητευόμενος υποδηματοποιός. Το διάλλειμα όμως έμελλε να κρατήσει περίπου πέντε χρόνια και το 2002 επέστρεψε στην μεγάλη οθόνη στις «Συμμορίες της Νέας Υόρκης» του Martin Scorsese. Θεωρητικά, τίποτα δεν αποκλείει μια επιστροφή του Day-Lewis στο σανίδι ή μπροστά από την κάμερα, αλλά έχοντας μια λαμπρή καριέρα με αξέχαστες ερμηνείες στο ενεργητικό του, φαίνεται πως η απόφαση του είναι οριστική.

Έχοντας κερδίσει πολλά βραβεία, μεταξύ των οποίων τέσσερα BAFTA και τρία Όσκαρ – για «Το αριστερό μου πόδι» του Jim Sheridan, το «Θα χυθεί αίμα» του Paul Thomas Anderson και το «Lincoln» του Steven Spielberg – θεωρείται δικαίως ως ένας από τους πιο ταλαντούχους ηθοποιούς της γενιάς του. Ο τελευταίος του ρόλος ήταν στην δραματική ταινία «Phantom Thread» του Paul Thomas Anderson, η οποία θα κυκλοφορήσει φέτος τον χειμώνα.