Το 2018 ξεκινούν τα γυρίσματα ταινίας για τον «Πύργο του Ντάουντον»

downton-abbey-2
ΠΕΜΠΤΗ, 22 ΙΟΥΝΙΟΥ 2017

Ο δημιουργός και οι ηθοποιοί της σειράς δεν είχαν ιδέα για τα σχέδια, αλλά ελπίζουν πως θα επιστρέψουν όλοι για την ταινία.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της NBCUniversal International Studios, το 2018 αναμένεται να ξεκινήσουν τα γυρίσματα μιας ταινίας βασισμένης στην πετυχημένη σειρά «Ο πύργος του Ντάουντον». Σε δηλώσεις του, ο Michael Edelstein εξήγησε πως άμεση προτεραιότητα είναι να γραφτεί ένα σωστό σενάριο και μετά να βρεθεί συμφωνία με το καστ της σειράς.

«Υπάρχει μια ταινία στα σκαριά, την δουλεύουμε εδώ και καιρό», αποκάλυψε ο Edelstein στο περιθώριο έκθεσης για την τηλεοπτική σειρά στη Σιγκαπούρη. Η έκθεση «Donwton Abbey: The Exhibition» περιλαμβάνει κοστούμια, σκηνικά και υλικό που δεν προβλήθηκε στην τηλεόραση και θα διαρκέσει έως τις 31 Ιουλίου. «Δουλεύουμε στο να φτιάξουμε το σωστό σενάριο και μετά πρέπει να σκεφτούμε πώς θα φέρουμε όλο το καστ μαζί. Γιατί, όπως ξέρετε, ο κόσμος προχωράει και κάνει άλλα πράγματα. Αλλά ελπίζουμε πως θα γυρίσουμε την ταινία κάποια στιγμή το επόμενο έτος» τόνισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της NBCUniversal.

Η είδηση για μια ταινία βασισμένη στη σειρά ξάφνιασε αρκετά μέλη του καστ, αφού δεν είχαν ιδέα για τα σχέδια. Η Sophie McShera, η οποία ενσάρκωσε την Daisy Mason, σχολίασε που «δεν είχε ιδέα» για το ενδεχόμενο, εκφράζοντας, παράλληλα, τη σιγουριά πως όλα τα μέλη του καστ θα ήεθελαν να συμμετάσχουν. Αντίστοιχα, και η Laura Carmichael, η οποία υποδύθηκε την Lady Edith Crawley, δήλωσε πως ακόμα δεν έχει επίσημη ενημέρωση από τον ατζέντη της, αλλά ελπίζει πως θα ξεπεραστούν τα όποια προβλήματα ώστε να ξεκινήσει σύντομα η παραγωγή. Τέλος, ο δημιουργός του «Πύργου του Ντάουντον» και βραβευμένος με Emmy, Julian Fellows, εξέφρασε την άποψη πως οι συντελεστές και το καστ της σειράς έχουν ακόμη την ελπίδα πως θα πραγματοποιηθεί.