Το μυθικό επιχειρηματικό deal του George Clooney

casamigos
ΠΕΜΠΤΗ, 22 ΙΟΥΝΙΟΥ 2017

Πούλησε τo brand τεκίλα που ίδρυσε με δυο φίλους του στην Diageo για ένα δις δολάρια.

Ο George Cloone,y εκτός από μεγάλος ηθοποιός φαίνεται πως είναι και μεγάλος επιχειρηματίας, αφού, όπως έγινε γνωστό, πούλησε την εταιρία του παραγωγής της τεκίλας Casamigos, για ένα δισεκατομμύριο δολάρια στην Diageo. Η Casamigos, η οποία ιδρύθηκε από τον Clooney, τον σύζυγο της Cindy Crawford, Rande Gerber, και τον ιδιοκτήτη ακινήτων Mike Meldman, έχει γίνει μια από τις πιο ραγδαία αναπτυσσόμενες επιχειρήσεις στον χώρο, πουλώντας περίπου 120.000 κιβώτια των 9 λίτρων το περασμένο έτος στις ΗΠΑ, ενώ οι φετινές πωλήσεις αναμένεται να ξεπεράσουν τις 170.000.

Η Diageo – στην οποία ανήκουν η Smirnoff, το Baileys και το Johnnie Walker – συμφώνησε να πληρώσει 700 εκατομμύρια δολάρια και μέχρι άλλα 300 εκατομμύρια δολάρια, ανάλογα με τις πωλήσεις, τα επόμενα χρόνια. Οι τρεις ιδρυτές της Casamigos – το οποίο στα ισπανικά σημαίνει «σπίτι φίλων» – θα συνεχίσουν να έχουν εμπλοκή με την εταιρεία και μετά την πώληση. Σε σχετική του ανακοίνωση, ο Clooney εξέφρασε την έκπληξή του και των συνεταίρων του για την μεγάλη επιτυχία που έχει σημειώσει το brand.

«Εάν μας ρωτούσες πριν τέσσερα χρονιά αν είχαμε μια εταιρεία αξίας ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων, δεν νομίζω να απαντάγαμε ναι. Αυτή η πώληση αντικατοπτρίζει την πίστη της Diageo στην επιχείρησή μας και τη δική μας πίστη στην Diageo. Αλλά δεν θα πάμε πουθενά. Θα συνεχίσουμε να είμαστε ένα κομμάτι της Casamigos. Ξεκινώντας με ένα σφηνάκι, απόψε. Ή και δύο», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Clooney.