Ένας χρόνος χωρίς την Amy Winehouse

enas-xronos-xoris-tin-amy-winehouse

ΔΕΥΤΕΡΑ, 23 ΙΟΥΛΙΟΥ 2012

Ακριβώς ένας χρόνος έχει περάσει από τον θάνατο της Amy Winehouse στις 23 Ιουλίου 2011.

Η Amy ήταν μια από τις κορυφαίες τραγουδίστριες της τελευταίας δεκαετίας στο παγκόσμιο μουσικό στερέωμα. Πολλά τραγούδια της έχουν γίνει ευρύτατα γνωστά, όπως το «Rehab», «You Know I'm No Good», «Back To Black» και πολλά ακόμα.

Είναι από τις ελάχιστες περιπτώσεις καλλιτεχνών που έχει απασχολήσει αρκετά το κοινό και τα media, τόσο με το απίστευτο ταλέντο της, όσο και με την πολυτάραχη ζωή της.

H επίδρασή της στη μουσική βιομηχανία ήταν εξαιρετικά σημαντική και πολλοί είναι αυτοί μάλιστα, που κάνουν λόγο για «το φαινόμενο Winehouse». Και όλα αυτά με μόλις δύο δίσκους.

Το 2003, σε ηλικία μόλις 20 ετών, κυκλοφόρησε το ντεμπούτο της άλμπουμ «Frank» και το οποίο κατάφερε να σπάσει κάθε ρεκόρ πωλήσεων στη Βρετανία, να κερδίσει πολλές διακρίσεις και να ξανακάνει μόδα την jazz μουσική.

Η επιτυχία που γνώρισε όμως, από το 2007 μέχρι τον θάνατό της, με τον δίσκο της «Back Το Black» που πούλησε πάνω από 10.000.000 αντίτυπα παγκοσμίως, ήταν εντυπωσιακή. Ο δίσκος της έμεινε για μήνες στις κορυφές των αμερικάνικων charts και κέρδισε 5 βραβεία Grammy.

Προς το τέλος της ζωής της, η Amy αναγκάστηκε να ακυρώσει σταθμούς της περιοδείας της αλλά και να εμφανιστεί μεθυσμένη επί σκηνής και εντελώς ανήμπορη να τραγουδήσει.

Η 27χρονη τραγουδίστρια άφησε την τελευταία της πνοή στο σπίτι της στο Camden του Λονδίνου, προκαλώντας σοκ και προσθέτοντας ένα ακόμα όνομα στο καταραμένο «club των 27άρηδων» που «έφυγαν» σε αυτή την ηλικία από τη ζωή.

Διαβάστε το αφιέρωμα του click@Life στην Amy εδώ .