O Paul McCartney μιλά για τη συνεργασία του με τον Kanye West

paul-mccartney-kanye-west Kevin Mazur
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 23 ΙΟΥΝΙΟΥ 2017

«Βασικά δεν γράφεις τραγούδια, μιλάς και αυτοσχεδιάζεις λίγο και ηχογραφείς στο τηλέφωνό σου» σχολίασε για τη δημιουργική διαδικασία.

Μια από τις πιο ενδιαφέρουσες συνεργασίες του Paul McCartney τα τελευταία χρόνια είναι αυτή με τον Kanye West. Το πρώην «Σκαθάρι» συνεργάστηκε με τον West στα single «Only One», «All Day» και «FourFiveSeconds», στο οποίο συμμετείχε και η Rihanna. Μιλώντας με τον Tim Minchin στο Facebook, ο McCartney μίλησε για την «ενδιαφέρουσα διαδικασία» της δημιουργικής συνεργασίας του με τον ράπερ.

Beretta/Sims/REX/Shutterstock

Σύμφωνα με τον McCartney, οι Beatles θα χρησιμοποιούσαν αντίστοιχες τεχνικές με αυτές του West.

«Είχα ένα τηλέφωνο από το μάνατζέρ μου που μου είπε πως ο Kanye West θα ήθελε να εργαστεί μαζί μου και απάντησα, εντάξει, θα το κάνουμε» Στην αρχή ήμουν λίγο νευρικός γιατί νόμιζα ότι θα μπορούσε να πάει εξαιρετικά στραβά, αλλά είχα το ενδιαφέρον να δω τι κάνει και πώς το κάνει» ανέφερε ο McCartney. «Ήταν μια πολύ ενδιαφέρουσα διαδικασία. Βασικά δεν γράφεις τραγούδια. Απλά μιλάς και αυτοσχεδιάζεις λίγο και τα ηχογραφείς όλα στο τηλέφωνό σου. Μετά φεύγει και αυτός είναι ο δίσκος του. Ήταν υπέροχο που το έκανα γιατί δεν δουλεύω έτσι» σχολίασε στη συνέχεια ο McCartney. Ορισμένες πτυχές της διαδικασίας του West, εξήγησε στην συνέχεια, του θύμισαν τις πειραματικές μεθόδους που χρησιμοποίησαν οι Beatles στο «Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band».

Reuters / Lucy Nicholson

O Paul McCartney και η Rihanna συμμετείχαν στο «FourFiveSeconds» του Kanye West.

Αφού περίμενε τρεις μήνες και δεν είχε νεότερα, άρχισε να αναρωτιέται τι ακριβώς θα συμβεί με τη συνεργασία τους, μέχρι που έλαβε το τραγούδι με τη συμμετοχή της Rihanna. Ο McCartney το βρήκε υπέροχο και ρώτησε τον West εάν χρησιμοποίησε υλικό από τις κοινές ηχογραφήσεις του. Ο West του απάντησε πως ο McCartney έπαιξε κιθάρα στο τραγούδι, κάτι που ο ίδιος δεν θυμόταν. Όπως του εξήγησε στη συνέχεια ο West, επεξεργάστηκαν και επιτάχυναν την ερμηνεία του McCartney. Καταλήγοντας, ο Βρετανός μουσικός τόνισε πως οι Beatles είχαν μια αδυναμία στην επεξεργασία του ήχου και πιθανότατα θα χρησιμοποιούσαν αντίστοιχες τεχνικές και κόλπα, όπως αυτά του West, εάν υπήρχαν ακόμη.