Η Lana Del Rey μιλά στη Stevie Nicks για τον νέο της δίσκο

lana-del-rey
ΠΕΜΠΤΗ, 29 ΙΟΥΝΙΟΥ 2017

Το «Lust For Life» είναι το «εντελώς αντίθετο» από την τεράστια εμπορική επιτυχία της, «Born To Die».

Μιλώντας στην Stevie Nicks των Fleetwood Mac σε συνέντευξη που έδωσε στο περιοδικό V, η Lana Del Rey αναφέρθηκε στις διαφορές του νέου της δίσκου με τίτλο «Lust For Life» και του «Born To Die» του 2012. «Είναι εντελώς αντίθετοι και είναι αστείο γιατί όταν επέλεξα τον τίτλο δε νομίζω να το σκέφτηκα αμέσως. Ήταν ο τίτλος του πρώτου τραγουδιού που έγραψα για αυτόν τον δίσκο. Αλλά υπάρχουν τόσα πολλά πράγματα τα οποία με έφεραν στο σημείο που βρίσκομαι τώρα. Ένα από αυτά είναι απλά ο χρόνος. Επειδή γράφω τα πάντα μόνη μου, ήθελα να καταγράψω πώς ένιωθα ειλικρινά, στη στιγμή, για κάθε δίσκο» εξήγησε η τραγουδίστρια.

«Είχα πολλές ιστορίες που ήθελα να αφηγηθώ, που δεν είχα πει μέχρι αυτό το σημείο. Τώρα, μέσα από τους τελευταίους τέσσερις δίσκους, έβγαλα έξω πολλές από αυτές τις ιστορίες και πολλά από αυτά τα συναισθήματα και για πρώτη φορά έχω προφτάσει τον εαυτό μου σε πραγματικό χρόνο. Τώρα είμαι στο σημείο που νιώθω ότι είμαι πραγματικά παρούσα και, όταν διαβάζω τις ειδήσεις, τις διαβάζω πραγματικά, ενώ πριν ήμουν λιγάκι στον κόσμο μου. Οπότε σίγουρα υπάρχει μια αίσθηση ελευθερίας και ελαφρότητας το να βρίσκεσαι στην παρούσα στιγμή. Αυτό προκαλεί εκείνη την αίσθηση του πόθου για τη ζωή, όταν δεν έχεις όλα εκείνα τα αισθήματα για το παρελθόν να σε κρατάνε κάτω».

Από την κουβέντα της Del Rey με την Nicks δεν θα μπορούσε να λείπει η αναφορά στο πολιτικό κλίμα της εποχής και πώς έχει την επηρεάσει ως καλλιτέχνη και άνθρωπο. «Ανεξάρτητα του πού βρίσκεται κανείς προσωπικά, το σύγχρονο τοπίο σε ενεργοποιεί για να είσαι παρών, εάν δεν είσαι τρελός. Εάν είσαι κανονικός άνθρωπος, ξαφνικά συνειδητοποιείς και βλέπεις τα πάντα. Έχω προσέξει πως τα τελευταία χρόνια επεξεργάζομαι τη γλώσσα σε ορισμένα τραγούδια εξαιτίας του πολιτικού τοπίου, επειδή δεν θέλω να αποτελέσω κομμάτι οποιοδήποτε πράγματος που ενισχύει αυτήν την αρνητικότητα».

«Αυτή είναι η θεματική του δίσκου μου: να έχεις επαφή με αυτά που χρειάζονται να γίνουν για τους σωστούς λόγους. Όλες οι ενέργειες που πρέπει να πραγματοποιήσει κανείς πέρα των λέξεων και όλες οι αποφάσεις που ήξερα ότι ήθελα να πάρω φέτος. Να προσπαθώ να παραμείνω θετική και να πιστέψω ότι τα πράγματα θα πάνε καλά. Εάν φαίνεται ότι δεν θα πάνε καλά, θα προσπαθήσουμε να τα βελτιώσουμε ξεχωριστά και μετά μαζί» κατέληξε η Del Rey.

Ο νέος της δίσκος κυκλοφορεί στις 21 Ιουλίου, ενώ η πλήρης συνέντευξη συμπεριλαμβάνεται στο τεύχος του περιοδικού που κυκλοφορεί στις 6 Ιουλίου.