Who is Who: Melody Gardot

who-is-who-melody-gardot

ΠΕΜΠΤΗ, 26 ΙΟΥΛΙΟΥ 2012

H 27χρονη τραγουδίστρια Melody Gardot, παρά τις προσωπικές δυσκολίες που αντιμετώπισε, κατάφερε να βγει νικήτρια και μέχρι στιγμής θεωρείται μία από τις πιο ταλαντούχες νέες ερμηνεύτριες, γεγονός που έρχεται να επιβεβαιώσει με το τρίτο της album.

- Η Melody Gardot γεννήθηκε στο New Jersey. Τη μεγάλωσαν οι παππούδες, μιας και η μητέρα της ήταν φωτογράφος και ταξίδευε συχνά. Τα παιδικά και εφηβικά της χρόνια τα έζησε σχεδόν νομαδικά, αφού η οικογένεια μετακόμιζε συχνά, κάτι που έχει μείνει ως συνήθεια μέχρι τώρα στην τραγουδίστρια που δεν μπορεί να μένει σε ένα μέρος για πολύ καιρό, θεωρώντας τον εαυτό της «πολίτη του κόσμου». Όταν τελείωσε το σχολείο, σπούδασε μόδα στη Φιλαδέλφεια.

-Από την ηλικία των εννιά χρόνων, άρχισε τα μαθήματα πιάνου και από τα δεκαέξι της είχε ήδη αρχίσει να εμφανίζεται σε bars στη Φιλαδέλφεια. Οι επιρροές της ήταν από το σύγχρονο και το κλασικό ροκ.

- Ενώ έκανε ποδήλατο στην πόλη της, το 2003, ένα τζιπ του οποίου ο οδηγός αγνόησε το κόκκινο φανάρι τη χτύπησε. Αποτέλεσμα ήταν να υποστεί σοβαρά τραύματα στο κεφάλι και τη σπονδυλική της στήλη και να σπάσει τη λεκάνη της. Για έναν ολόκληρο χρόνο έμεινε ξαπλωμένη στο κρεβάτι του νοσοκομείου. Αντιμετώπισε πολλά προβλήματα όπως απώλεια μνήμης και αδυναμία να κινήσει τα μέλη του σώματός της.

-Ανάμεσα στις άλλες ζημιές που της άφησε το ατύχημα ήταν κι ένα νευρολογικό πρόβλημα που την κάνει εξαιρετικά ευαίσθητη στο φως και τους δυνατούς ήχους, αναγκάζοντας την να φοράει σκούρα γυαλιά ηλίου σε όλες τις εμφανίσεις της.

-Το ατύχημα αυτό, της άνοιξε την πόρτα της μουσικής, αφού ένας φυσιοθεραπευτής της πρότεινε τη μουσικοθεραπεία για να βοηθήσει την ανάρρωσή της. Άρχισε να συνθέτει στο νοσοκομείο, χρησιμοποιώντας την τέχνη για να μιλάει για τα αισθήματά της, μιας και η μνήμη της και η λεκτική της ικανότητα είχαν επηρεαστεί τόσο πολύ που δεν μπορούσε καν να μιλήσει. Με το πέρασμα του χρόνου, άρχισε να τραγουδά σε ένα κασετοφωνάκι και έμαθε να παίζει κιθάρα.

-Μετά το ατύχημα δεν μπορούσε να ακούσει μουσική, πέρα από ψίθυρους. Έτσι αναζήτησε ήρεμα ακούσματα. Είχε αρχίσει να γράφει δικά της τραγούδια και παρά τους δισταγμούς της, η αρχή της καριέρας της είχε έρθει, με την κυκλοφορία του πρώτου της EP «Some Lessons: The Bedroom Sessions», σε δική της παραγωγή. Τα τραγούδια αγαπήθηκαν από τους ραδιοφωνικούς σταθμούς στη Φιλαδέλφεια και ένα demo που ταξίδεψε μέχρι την Universal της εξασφάλισε ένα χρυσό συμβόλαιο.

-Το 2006 κυκλοφόρησε το πρώτο της album με τίτλο «Worrisome Heart», που έλαβε πολύ καλές κριτικές όπως και το δεύτερο «My One And Only Thrill».

- Η Gardot ακολουθεί τη μακροβιωτική διαίτα, που όπως έχει δηλώσει την έχει βοηθήσει να ελαττώσει τους μυικούς πόνους και να οξύνει το μυαλό της, καθώς και να βελτιώσει την ψυχολογία της μετά την περιπέτειά της. Έχει επίσης, ασπαστεί τον Βουδισμό.

- Φέτος επανήλθε με το τρίτο της album «The Absence», που αναμένεται να έχει την ίδια επιτυχία όσο και τα προηγούμενα. Διαβάστε την κριτική του album της από το click@Life εδώ

ΡΟΖΙΝΑ ΑΡΑΠΗ