ABBA: Η ιστορία του θρυλικού συγκροτήματος ζωντανεύει στο Λονδίνο

abba
ΔΕΥΤΕΡΑ, 03 ΙΟΥΛΙΟΥ 2017

Μια νέα έκθεση αφιερωμένη στη μουσική των ABBA αναμένεται να παρουσιαστεί φέτος στο Λονδίνο, δίνοντας στους επισκέπτες μια ματιά στον αθέατο κόσμο των Σουηδών superstars.

Η έκθεση με τίτλο «ABBA: Super Troupers» θα παρουσιαστεί στο Southbank Centre του Λονδίνου τον Δεκέμβριο. Παράλληλα με πολλά αντικείμενα από τα προσωπικά αρχεία των μελών του συγκροτήματος, η έκθεση περιλαμβάνει μια σειρά δωματίων, το καθένα από τα οποία αντιπροσωπεύει μια σημαντική στιγμή στην ιστορία των ABBA.

Ένα από αυτά, για παράδειγμα, είναι διακοσμημένο όπως ακριβώς το δωματίο στο Brighton Grand Hotel, όπου οι ABBA είχαν διανυκτερεύσει το 1974, όταν και θριάμβευσαν στην Eurovision. Ένα άλλο δωμάτιο έχει μεταμορφωθεί στο στούντιο Polar της Στοκχόλμης, όπου οι ABBA ηχογράφησαν πολλές από τις μεγάλες τους επιτυχίες. Εκεί οι επισκέπτες θα μπορούν να δουν από κοντά τα αυθεντικά μουσικά όργανα των ABBA, καθώς και χειρόγραφες σημειώσεις με στίχους.

«Επειδή τα τραγούδια μας, τα οποία γράφτηκαν στα 1970s, παίζονται ακόμα, είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρον που η έκθεση στο Southbank Centre τα βάζει στο χρονικό πλαίσιο κατά το οποίο δημιουργήθηκαν. Ηχογραφήσαμε το “Mamma Mia” το 1975. Τι συνέβη στην Μεγάλη Βρετανία και τον κόσμο εκείνη την χρονιά; Ένα πράγμα είναι σίγουρο – φαίνεται πως έχει περάσει απίστευτα πολύς καιρός» σχολίασε ο Björn Ulvaeus των ABBA για την έκθεση. Από την πλευρά της, η Frida Lyngstad εξήγησε πως «είμαστε τόσο ενθουσιασμένοι που η έκθεση παρουσιάζεται στο Southbank Centre, το οποίο είναι λίγα βήματα μακριά από το Waterloo», παραπέμποντας στην μεγάλη τους επιτυχία.

Η έκθεση θα παρουσιαστεί από τις 14 Δεκεμβρίου έως τις 29 Απριλίου του 2018 στο Southbank Centre, με τα εισιτήρια να διατίθενται προς πώληση από τις 4 Ιουλίου.