Η Sony αγαπάει το βινύλιο και το δείχνει

vinyl-2
ΤΡΙΤΗ, 04 ΙΟΥΛΙΟΥ 2017

Μια από τις μεγαλύτερες δισκογραφικές στον κόσμο επενδύει στην άνθηση της αγοράς δίσκων βινυλίου των τελευταίων ετών.

Το 1989, η Sony Music πήρε την γενναία απόφαση να σταματήσει την παραγωγή δίσκων βινυλίου, θεωρώντας πως είναι  ξεπερασμένο και λιγότερο βολικό σε σχέση με το CD. Αυτό βέβαια που δεν είχε λάβει υπόψη της η Sony είναι η «ζεστασιά» που προσφέρει ο αναλογικός ήχος, πόσο μάλλον τον ενδεχόμενο της ρετρό αναβίωσης του βινυλίου, 28 χρόνια μετά.

Με την τεράστια άνθηση που έχει γνωρίσει η αγορά βινυλίου τα τελευταία χρόνια, τα λίγα εναπομείναντα εργοστάσια κοπής δίσκων δυσκολεύονται πλέον να ανταπεξέλθουν στις παραγγελίες, ειδικά όταν πλησιάζουν μεγάλα event όπως η Παγκόσμια Ημέρα Δισκοπωλείων. Έτσι, η Sony αποφάσισε ότι ο πιο εύκολος τρόπος είναι να ανοίξει ξανά μια δικιά της γραμμή παραγωγής, παρακάμπτοντας έτσι τις μεγάλες αναμονές.

Σύμφωνα με άρθρο του CNN, το εργοστάσιο της Sony στην Ιαπωνία θα είναι έτοιμο τον Μάρτιο του 2018. Εκπρόσωπος της εταιρείας δήλωσε πως τον περασμένο Φεβρουάριο εγκαταστάθηκε το μηχάνημα κοπής των master copies, ενώ τώρα γίνονται δοκιμές με πρέσα, για μαζική παραγωγή. Το μεγαλύτερο πρόβλημα για τη Sony πάντως θα είναι να βρει το κατάλληλο προσωπικό, αφού υπάρχουν λίγοι (και περιζήτητοι) πια έμπειροι τεχνικοί στην παραγωγή και κοπή δίσκων βινυλίου.