Θέλετε να δείτε το ράντσο του Ralph Lauren στο Κολοράντο;

ralph-lauren
ΤΕΤΑΡΤΗ, 05 ΙΟΥΛΙΟΥ 2017

Aυτό δεν είναι ράντσο, αλλά το αμερικάνικο όνειρο στην απόλυτη εκδοχή του, η αποθέωση της στυλιζαρισμένης εικόνας και της αισθητικής της κουβέρτας σε ριχτάρι που θέλεις να το απλώνεις στον καναπέ και να το φοράς κιόλας. Μήπως να εμπνευστούμε για να «κλέψουμε» ιδέες; Tης Σάντυς Τσαντάκη.

To ράντσο του Ralph Lauren στο Κολοράντο αποτυπώνει ακριβώς τους λόγους που ο Αμερικανός σχεδιαστής είναι τόσο πετυχημένος εδώ και δεκαετίες. Και γιατί οτιδήποτε κι αν αγγίζει, γίνεται χρυσός. 

George BUrns
Το βλέπεις και χαζεύεις. Υπέροχα μαξιλάρια, κουνιστές πολυθρόνες, χαλιά πάνω στο ξύλο στις βεράντες, ρουστίκ αισθητική στα όρια του κιτς. Πολυτέλεια και λιτές γραμμές, χειροποίητες λεπτομέρειες, τίποτα που κραυγάζει, ένας παράδεισος που ανήκει εδώ και 20 περίπου χρόνια στον Ralph Lauren.

Και το ονόμασε RRL Ranch από τα αρχικά του δικού του ονόματος και της γυναίκας του. Μη σκεφτείτε λοιπόν ένα σπίτι αλλά έναν ολόκληρο κόσμο, με μια …συλλογή από σπίτια, λίμνες, ακόμη και ζωολογικό κήπο… 

Ο ίδιος παραδέχεται στις συνεντεύξεις του ότι μπορεί και να μην το έχει γυρίσει όλο. Να υπάρχουν γωνίες του σπιτιού ή μέρη στον κήπο που δεν έχει προλάβει καν να χαρεί. Τι μας προτείνει ο Αμερικανός σχεδιαστής στον ρόλο του διακοσμητή εσωτερικών χώρων; Να προτιμάμε το σουέντ στις πολυθρόνες στο καθιστικό. Τα απλά, χαμηλά τραπέζια στο σαλόνι. Να δίνουμε έμφαση στο φως. Να επενδύσουμε σε φυσικά, ακατέργαστα υλικά.

Αν θέλουμε να φτιάξουμε μια μικρογραφία ενός Ralph Lauren ράντσου, όπου κι αν είμαστε, θα πρέπει να «παίξουμε» με αυθεντικά, παραδοσιακά μοτίβα, ανάγλυφα και χρωματιστά, αληθινά μωσαϊκά, να προσθέσουμε στους τοίχους …τρόπαια, με κέρατα ή χωρίς. Σίγουρα καουμπόικα καπέλα, πόντσο και χαλιά… Και τζιν, για να μην ξεχνάμε από που ξεκινάνε όλα. 


Σάντυ Τσαντάκη
www.sandytsantaki.com