23+1 πράγματα που (ίσως) δε γνωρίζετε για την Cameron Diaz

23kai1-pragmata-pou-isos-de-gnorizete-gia-tin-cameron-diaz

πηγή: imdb

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 27 ΙΟΥΛΙΟΥ 2012

Οι φίλοι τη φωνάζουν Cami, το οποίο είναι σαφώς καλύτερο από το «Skeletor», που είχε για παρατσούκλι ως παιδί, εξ αιτίας του ύψους και του τεράστιου χαμόγελού της. Ο λόγος για την Cameron Diaz, της οποίας τα μυστικά αποκαλύπτονται ευθύς αμέσως.

1. Δύσκολο να πιστέψει κανείς ότι η, εμφανισιακά τουλάχιστον καλιφορνέζα «barbie», Cameron Diaz είναι μισή …Κουβανή και όχι μόνο. Η μητέρα της Billie έχει αγγλο-γερμανικές καταβολές ενώ ο πατέρας της Emilio, ήταν αμερικανο-κουβανός.

2. Μάλιστα αν είχε γεννηθεί αγόρι το όνομα της θα ήταν Menachem El Genio ή Sebastian Emilio.

3. Ο πατέρας της Emilio, έκανε και ένα πέρασμα ως «Jailbird» στην ταινία «Κάτι τρέχει με τη Μαίρη» (1998).

4. Η λατινικοαμερικάνικη της φλέβα ίσως δικαιολογεί την αγάπη της για το χορό. Εξάλλου σε κάθε ταινία της επιδεικνύει τις χορευτικές της ικανότητες. Στη φωνή, αντίθετα, το 2006 κατέκτησε την κορυφή της λίστας των «Χειρότερων τραγουδιστριών στο Χόλιγουντ».

5. Η Cameron όταν ήταν μόλις 16 ετών έπεισε τους γονείς της να πάει να μετακομίσει στην…Ιαπωνία μόνη της προκειμένου να κάνει καριέρα στο modeling. Τα πέντε επόμενα χρόνια ταξίδευε στον κόσμο και συγκατοικούσε με μία άλλη 15χρονη κοπέλα, όπου και οι δύο αφιέρωναν ώρες ολόκληρες στα catwalks.

6. Και όλα αυτά εξαιτίας του φωτογράφου Jeff Dunas, ο οποίος την ανακάλυψε σε ένα πάρτι. Μέσα σε λίγες εβδομάδες είχε υπογράψει με το πρακτορείο μοντέλων Elite.

7. Ξεκίνησε την καριέρα της ποζάροντας για εταιρείες όπως είναι η Levi's και η Calvin Klein και τον Ιούλιο του 1990, στα 17 της χρόνια, έγινε εξώφυλλο του περιοδικού Seventeen.

8. Το πρακτορείο της επέτρεψε στην ηλικία των 21 ετών να πρωτοεμφανιστεί στο σινεμά, αν και δεν είχε προηγούμενη εμπειρία ως ηθοποιός. Ήταν η ταινία «Η Μάσκα» το 1994, δίπλα στον Jim Carrey, μία από τις 10 πιο κερδοφόρες παραγωγές της χρονιάς. Αμέσως μετά η Cameron ξεκίνησε μαθήματα υποκριτικής.

9. Για να πάρει όμως το συγκεκριμένο ρόλο στη «Μάσκα» χρειάστηκε να περάσει 12 φορές από οντισιόν.

10. Η Cameron Diaz είναι μικροβιοφοβική. Μάλιστα καθαρίζει το διαμέρισμά της συνεχώς και χρησιμοποιεί τους αγκώνες της για ανοίγει τις πόρτες.

11. Το πρόσωπα της δε, το πλένει μόνο με νερό Evian.

12. Στην πιο χαλαρή και cool, πλευρά της λατρεύει το headbanging. Ακούει σα μανιακή heavy metal και hard rock, και ανάμεσα στα αγαπημένα της συγκροτήματα είναι οι AC/DC, ο Ozzy Osbourne, οι Poison, οι Ratt και οι Iron Maiden.

13. Ως ατίθασο…νιάτο η Cameron Diaz το καλοκαίρι του 1990 έπαθε τροφική δηλητηρίαση από το αλκοόλ στην Αυστραλία.

14. Αργότερα, όταν μεγάλωσε αποφάσισε να μάθει να …πλέκει. Δασκάλα της ήταν η Julia Roberts στα γυρίσματα της ταινίας «Ο γάμος του καλύτερού μου φίλου».

πηγή: imdb

15. Με τις βελόνες τα πήγε καλά, με την τεχνολογία όμως επιμένει να είναι παντελώς άσχετη. Η ίδια λέει ότι είναι «technophobe», δηλαδή ότι έχει φοβία με την τεχνολογία και δεν ξέρει ούτε καν να ανοίξει έναν υπολογιστή.

16. Είναι ένθερμη οπαδός της προστασίας του περιβάλλοντος. Η ανατροφή της στο βιομηχανικό Long Beach, της Καλιφόρνια, τότε δηλαδή που ως παιδί, έπασχε από άσθμα την έκανε να αναπτύξει, μεγαλώνοντας, μία ιδιαίτερη περιβαλλοντική συνείδηση.

17. Οι φίλοι και οι γνωστοί της την κατηγορούν ότι είναι μόνιμα αργοπορημένη.

18. Απεχθάνεται να υπογράφει αυτόγραφα. Μάλιστα επανειλημμένα έχει κάνει κήρυγμα στους φανς της για το πόσο χαζό είναι να ζητάει κάποιος αυτόγραφο από έναν διάσημο ή να περιμένει σε ουρά για να φωτογραφηθεί μαζί του.

19. Έχει παραδεχτεί ότι έχει κάνει πλαστική στη μύτη της το 2006, ειδικά αφού την έχει σπάσει...4 φορές, ενώ έκανε surfing. Όσο για άλλες πλαστικές επεμβάσεις ούτε που το συζητά…και όχι άδικα.

20. Παρόλα αυτά λατρεύει την Pamela Anderson και ως φανατική οπαδός του Baywatch τη θεωρεί μία από τις ομορφότερες γυναίκες.

21. Τρέμει με τις ταινίες τρόμου και δεν παρακολουθεί καθόλου θρίλερ, γιατί θεωρεί ότι μπορεί οι τρομαχτικές σκηνές να στοιχειώσουν τα όνειρά της.

22. Αν και «χτυπάει ξύλο» όλη μέρα δεν είναι τόσο προληπτική. Παρόλα αυτά όμως έχει κάποια φυλαχτά και γούρια. Μάλιστα ένα συγκεκριμένο από αυτά, ένα κολιέ που της έκανε δώρο μία φίλη της, υποτίθεται ότι «εξαλείφει» τα σημάδια της γήρανσης. Προφανώς κάνει σωστά τη δουλειά του.

23. Κέρδισε την πρώτη της υποψηφιότητα για Χρυσή Σφαίρα καλύτερης ηθοποιού το 1998 στο «Κάτι τρέχει με τη Μαίρη» και τον επόμενο χρόνο στην ταινία «Στο μυαλό του John Malkovich» κέρδισε και τη δεύτερη υποψηφιότητά της για μία ακόμα Χρυσή Σφαίρα β’ γυναικείου ρόλου. Το 2001 άλλη μία υποψηφιότητα στην ίδια κατηγορία της Χρυσής Σφαίρας ήρθε να προστεθεί στη συλλογή της με το «Vanilla Sky». Ήταν η ίδια χρονιά που κέρδισε 10 εκατ. δολάρια δανείζοντας τη φωνή της στην Fiona του «Shrek». Δύο χρόνια αργότερα η Cameron Diaz, βρέθηκε πάλι υποψήφια στις Χρυσές Σφαίρες με τις «Συμμορίες της Νέας Υόρκης» ενώ έγινε και η 3η ηθοποιός, που κέρδισε 20 εκατ. δολάρια για έναν και μόνο ρόλο, αυτόν της Natalie Cook, στους «Αγγέλους του Τσάρλι: Δράση πέρα από τα όρια»(Charlie’ s Angels: Full Throttle).

24. H Cami, το 2010, στέφθηκε ως η πλουσιότερη ισπανόφωνη γυναικεία διασημότητα. Υπολογίζεται ότι μόνο για τις ταινίες «What Happens in Vegas» και «Shrek» μαζί με τα sequels, έβγαλε γύρω στα 50 εκατ. δολάρια.

ΣΟΦΗ ΖΙΩΓΟΥ