Ταινίες της εβδομάδας (6/7/2017)

apoplanisi
ΠΕΜΠΤΗ, 06 ΙΟΥΛΙΟΥ 2017

Οι νέες κυκλοφορίες της εβδομάδας υπόσχονται πλούσια δράση, περιπέτεια και σασπένς.

Ο Ιούλιος μπαίνει δυναμικά με τον νέο Spider-Man να αντιμετωπίζει τον Vulture, ενώ η Sofia Coppola επιχειρεί να αφηγηθεί την κλασσική ταινία του Don Siegel με την δική της ματιά.

«Η Αποπλάνηση» (The Beguiled)
Η ατμοσφαιρική ταινία αφηγείται μέσα από τη γυναικεία ματιά, την ιστορία ενός πληγωμένου στρατιώτη που, κατά τη διάρκεια του Αμερικανικού Εμφύλιου Πολέμου, και συγκεκριμένα το 1864, βρίσκει καταφύγιο, ώσπου να αναρρώσει, σε ένα σχολείο θηλέων οικότροφων στη Βιρτζίνια, όπου τον περιθάλπουν ως ηθικό τους χρέος. Η παρουσία του εκεί, όμως, ξυπνά στα κορίτσια και τις μοναχικές γυναίκες του σχολείου, καταπιεσμένα ένστικτα, πάθη και ανάγκες, προκαλώντας μεταξύ τους ανταγωνισμούς και συγκρούσεις που φτάνουν ακόμα και στα άκρα.
Σκηνοθεσία και σενάριο: Sofia Coppola, Σενάριο: Sofia Coppola, Thomas Cullinan, Albert Maltz, Irene Kamp, Ερμηνεύουν: Elle Fanning, Nicole Kidman, Kirsten Dunst και Colin Farrell.

«Spider-Man: Επιστροφή στον τόπο του» (Spider-Man: Homecoming)
Ονειροπαρμένος, με το μυαλό του να ταξιδεύει ακόμη στην περιπέτεια που είχε με τους Εκδικητές, ο Peter Parker επιστρέφει σπίτι του, όπου ζει με τη στοργική θεία του May. Ο Peter προσπαθεί να προσαρμοστεί ξανά στην καθημερινή του ρουτίνα κάτω πάντα από το άγρυπνο μάτι του μέντορά του Tony Stark. Η προσαρμογή, όμως, δεν είναι εύκολη, αφού ο ίδιος προσπαθεί να αποδείξει ότι είναι κάτι παραπάνω από έναν χαριτωμένο σούπερ ήρωα που το πεδίο δράσης του οριοθετείται στα στενά όρια της γειτονιάς του. Όταν, όμως, κάνει την εμφάνισή του ο Vulture, ένας καινούργιος πανούργος κακός που απειλεί όλους όσους νοιάζεται ο Peter, τα πράγματα θα σοβαρέψουν και όλα θα έρθουν πάνω κάτω. Η στιγμή έφτασε που θα πρέπει να αποδείξει αν αξίζει ή όχι να είναι ο ήρωας που όλοι περιμένουν.
Σκηνοθεσία: Jon Watts, Σενάριο: Jonathan Goldstein, John Francis Daley, Jon Watts, Christopher Ford, Chris McKenna και Erik Sommers, Ερμηνεύουν: Tom Holland, Michael Keaton, Robert Downey Jr. και Marisa Tomei.

«Ο Πιλότος» (Κoblic)
1977, Αργεντινή. Η στρατιωτική δικτατορία αποφασίζει να εκτελέσει πολιτικούς κρατουμένους ρίχνοντας τους στη θάλασσα από πολεμικά αεροσκάφη. Ο Τόμας Κόμπλικ είναι πιλότος σε μία από τις πτήσεις. Όταν συνειδητοποιήσει τη μοίρα των επιβατών του θα βρεθεί σε ένα από τα πια πιο αγωνιώδη σταυροδρόμια της ζωής του. Καθώς η δικτατορία απλώνει τα πλοκάμια της σε κάθε σπιθαμή της χώρας, ο Κόμπλικ προσπαθεί να κρυφτεί στην άγρια και διεφθαρμένη Αργεντινή.
Σκηνοθεσία: Sebastián Borensztein, Σενάριο: Sebastián Borensztein και Alejandro Ocon, Ερμηνεύουν: Ricardo Darín, Oscar Martínez και Inma Cuesta.

«Πως να γίνεις Λατίνος εραστής» (How to Be a Latin Lover)
Ο Μάξιμο είναι ένας Λατίνος καρδιοκατακτητής που πάντοτε στη ζωή του είχε ένα και μόνο όνειρο: να ζει πλούσια, χωρίς να χρειάζεται να δουλέψει ούτε μια μέρα. Και για πολλά χρόνια τα κατάφερνε, αποπλανώντας πλούσιες ηλικιωμένες γυναίκες, μέχρι που παντρεύτηκε μια πλούσια γυναίκα με τα διπλά του χρόνια. 25 χρόνια μετά, θα βρεθεί προ εκπλήξεως, όταν εκείνη θα τον παρατήσει για έναν μικρότερο του πωλητή αυτοκινήτων. Ανυπόμονος να γυρίσει στην πολυτελή ζωή που είχε συνηθίσει, ο Μάξιμο θα εκμεταλλευτεί τον νεανικό έρωτα του ανιψιού του για μια συμμαθήτρια του, για να προσεγγίσει το νέο του στόχο – την γιαγιά της, Σελέστ, μια χήρα δισεκατομμυριούχο. Αυτή την φορά όμως η παρουσία του ανιψιού του θα του ανατρέψει κάπως τα σχέδια.
Σκηνοθεσία: Ken Marino, Σενάριο: Chris Spain και Jon Zack, Ερμηνεύουν: Eugenio Derbez, Salma Hayek, Rob Lowe και Kristen Bell.

«Απροσδόκητος Έρωτας» (Hampstead)
Μία Αμερικανίδα χήρα θα βρει, απροσδόκητα, την αγάπη στο πρόσωπο ενός άντρα που ζει στο Χάμπστεντ, όταν θα αντιμετωπίσουν μαζί, αυτούς που θέλουν να κατεδαφίσουν το σπίτι του. Εμπνευσμένο από μία πραγματική ιστορία, η ταινία είναι μία γοητευτική και τρυφερή ιστορία για το πώς η αγάπη μπορεί να βρεθεί στα πιο απρόσμενα μέρη και αποδεικνύει μια για πάντα ότι η ηλικία δεν παίζει κανέναν ρόλο σε ό,τι αφορά στις δεύτερες ευκαιρίες.
Σκηνοθεσία: Joel Hopkins, Σενάριο: Robert Festinger, Ερμηνεύουν: Diane Keaton, James Norton, Brendan Gleeson και Simon Callow.

«Τι όμορφη μέρα Θεέ μου!» (Che bella giornata)
Ο Τσέκο, ένας αμόρφωτος αλλά αυτάρεσκος τύπος από το Μιλάνο, ο οποίος πάντα ονειρευόταν να γίνει αστυνομικός, αποτυγχάνει στις εξετάσεις για τρίτη φορά. Εδώ πρέπει να πούμε ότι κατά την προφορική εξέταση ο Τσέκο ανέφερε ότι ο λόγος που ήθελε να ενταχθεί στην αστυνομία ήταν οι παροχές σε είδος και η αναξιοκρατία!
Σκηνοθεσία: Gennaro Nunziante, Σενάριο: Gennaro Nunziante και Checco Zalone, Ερμηνεύουν: Checco Zalone, Nabiha Akkari, Ivano Marescotti και Michele Alhaique.

«Ο Υπηρέτης» (The Servant)
Ένας νέος, εργένης και ξεπεσμένος αριστοκράτης αγοράζει ένα σπίτι στο Λονδίνο και προσλαμβάνει έναν υπηρέτη προκειμένου να το περιποιείται. Ο υπηρέτης αφού εδραιώνει τη θέση του στο σπίτι, σιγά σιγά θα αποκτήσει τον έλεγχο στη ζωή του εργοδότη του, θα τον υπονομεύσει και τελικά θα τον οδηγήσει στην καταστροφή.
Σκηνοθεσία: Joseph Losey, Σενάριο: Harold Pinter και Robin Maugham, Ερμηνεύουν: Dirk Bogarde, Sarah Miles, Wendy Craig και James Fox.

«Η Χάνα και οι αδελφές της» (Hanna and her sisters)
Η Χάνα, η μεγαλύτερη κόρη μιας οικογένειας καλλιτεχνών είναι μια αφοσιωμένη σύζυγος και μητέρα και ταυτόχρονα μια πετυχημένη ηθοποιός. Υποστηρίζοντας με θέρμη τις δύο μικρότερες αδελφές της, αποτελεί το συνδετικό κρίκο μιας οικογένειας που μοιάζει να αντιπαθεί τη σταθερότητα τόσο όσο βασίζεται σ’ αυτήν. Όταν όμως ο ήσυχος κόσμος της Χάνα σαμποτάρεται από αδελφική αντιζηλία, ανακαλύπτει ότι είναι το ίδιο χαμένη όσο οποιοσδήποτε άλλος και πως για να βρει τον εαυτό της θα πρέπει να διαλέξει ανάμεσα στην ανεξαρτησία της και σε μια οικογένεια που δεν μπορεί να αποχωριστεί.
Σκηνοθεσία και σενάριο: Woody Allen, Ερμηνεύουν: Barbara Hershey, Carrie Fisher, Michael Caine και Mia Farrow.