Ο John Carperter «εισβάλει» στην τηλεόραση

john-carpenter
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 07 ΙΟΥΛΙΟΥ 2017

Ο «μετρ» του τρόμου και της περιπέτειας επιστρέφει στη μικρή οθόνη ως παραγωγός σε δύο νέες σειρές.

Τα τελευταία χρόνια ο John Carpenter έχει ασχοληθεί με πάρα πολλά πράγματα, από τη μουσική μέχρι τα comics, έχοντας αποσυρθεί εν πολλοίς από τη σκηνοθεσία. Μπορεί οι ενασχολήσεις του με τα άλλα ενδιαφέροντά του να μην του επιτρέπουν να γυρίσει στην καρέκλα του σκηνοθέτη, αυτό δεν σημαίνει όμως ότι έχει σταματήσει να προσπαθεί να τρομάξει και να προβληματίσει το κοινό της μικρής και μεγάλης οθόνης.

Όπως ανέφερε σε άρθρο του το Variety, ο σκηνοθέτης και η επί χρόνια παραγωγός και σύζυγός του, Sandy King, έχουν έρθει σε συμφωνία με την NBCUniversal για την παραγωγή δυο σειρών, μέσω της Universal Cable Productions (UCP). Η πρώτη σειρά, σύμφωνα με το άρθρο, τιτλοφορείται «Tales For A Halloween Night» και θα είναι μια ανθολογία πάνω στην οποία η Storm King Productions των Carpenter και King και η UCP δουλεύουν για λογαριασμό του καναλιού Syfy.

Η δεύτερη σειρά με τίτλο «Nightside» είναι ίσως πιο ενδιαφέρουσα, καθώς θα αποτελεί τηλεοπτική μεταφορά της ομώνυμης σειράς φαντασίας του Simon R. Green. Κεντρικός ήρωας σε αυτή τη σειρά βιβλίων είναι ένας ιδιωτικός ντετέκτιβ, ο οποίος εργάζεται στο μαγικό υπόκοσμο του Λονδίνου. Το σενάριο του πιλότου της σειράς έχει αναλάβει να γράψει η Jill Blotevogel (μια εκ των δημιουργών της σειράς «Scream» του MTV), με τον Carpenter να εκτελεί χρέη παραγωγού.