H μουσική των Nirvana και όλη η ιστορία της grunge επί σκηνής

nirvana
ΔΕΥΤΕΡΑ, 10 ΙΟΥΛΙΟΥ 2017

Ένα φιλόδοξο μιούζικαλ θα επιχειρήσει να εξιστορήσει ένα από τα σπουδαιότερα μουσικά κινήματα της δεκαετίας του 1990.

Το Seattle Repertory Theatre έχει αναλάβει να ετοιμάσει ένα μιούζικαλ για τη θρυλική grunge σκηνή της πόλης. Η παράσταση, όπως αποκαλύπτει σε άρθρο του το Variety, θα αφηγείται την φανταστική ιστορία ενός ανερχόμενου μουσικού της grunge και του αντίζηλού του, ο οποίος ενδέχεται να έχει δολοφονήσει τον πρωταγωνιστή.

Το ενδιαφέρον για την grunge έχει αυξηθεί τελευταία, λόγω του πρόσφατου θανάτου του Chris Cornell των Soundgarden.

Η μουσική επένδυση του μιούζικαλ θα βασιστεί σε τραγούδια από τα ανερχόμενα συγκροτήματα της εποχής, όπως οι Nirvana και Soundgarden, με το άρθρο να σημειώνει πως τα τραγούδια θα αντληθούν από τον κατάλογο της BMG. Αυτό σημαίνει ότι οι παραγωγοί της παράστασης θα μπορέσουν να χρησιμοποιήσουν τραγούδια των Smashing Pumpkins και Alice In Chains, μεταξύ άλλων. Η Janet Billig Rich, η οποία είχε εργαστεί ως μάνατζερ των Nirvana στο παρελθόν, φέρεται να έχει ανάμιξη στο εγχείρημα.

Οι παραγωγοί του μιούζικαλ θα αντλήσουν μουσική από τον κατάλογο της BMG, ο οποίος περιλαμβάνει τραγούδια των Smashing Pumpkins και Alice In Chains.

Το έργο αποτελεί έμπνευση της Wendy C. Goldberg, καλλιτεχνικής διευθύντριας του εθνικού συνεδρίου θεατρικών συγγραφέων του O’Neill Theater Center, η οποία και θα σκηνοθετήσει το musical. Ο θεατρικός συγγραφέας Matt Schatz θα βοηθήσει την Goldberg στην ανάπτυξη της ιστορίας και έχει αναλάβει να γράψει το βιβλίο της παράστασης. Για την ώρα δεν υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες για τον τίτλο και τους υπόλοιπους συντελεστές του μιούζικαλ.