Ο Dr. Dre απαντά στις κατηγορίες περί κακοποίησης γυναικών

dr-dre Mario Anzuoni
ΤΕΤΑΡΤΗ, 12 ΙΟΥΛΙΟΥ 2017

«Τα έκανα θάλασσα, το πλήρωσα, λυπάμαι για αυτό και ζητάω συγνώμη» υπογράμμισε ο DJ και παραγωγός.

Εκτός από τεράστιες μουσικές και επιχειρηματικές επιτυχίες, το παρελθόν του Dr. Dre έχει ορισμένα σκοτεινά σημεία, όπως τα περιστατικά βίας εις βάρος γυναικών. Ο «οξύθυμος» χαρακτήρας του Dre μάλιστα αποτέλεσε θέμα σε άρθρο του Rolling Stone το 1991, όταν ήταν ακόμα μέλος των NWA. Τότε, ο Dre επιτέθηκε στην πρώην τηλεπαρουσιάστρια Dee Barnes χτυπώντας την με μανία και προσπαθώντας να την πετάξει κάτω από μια σκάλα, ενώ ο σωματοφύλακάς του κρατούσε μακριά το πλήθος. Αφού δεν κατάφερε να την πετάξει από τις σκάλες, την κλώτσησε στα πλευρά και την γρονθοκόπησε στο πίσω μέρος του κεφαλιού. Αναφορικά με το συμβάν, δυο μέλη των NWA, οι MC Ren και Eazy-E, σχολίασαν πως η Barnes «άξιζε» την επίθεση.

WireImage / Maury Phillips

Η Dee Barnes είχε πέσει θύμα άγριου ξυλοδαρμού από τον Dr. Dre το 1991.

Αυτό το περιστατικό βίας, μαζί με άλλα πολλά, δεν συμπεριλήφθηκε στην ταινία για το θρυλικό συγκρότημα του 2015 με τίτλο «Straight Outta Compton». Η απόφαση των παραγωγών να αποσιωπήσουν αυτή τη σκοτεινή πλευρά των NWA προκάλεσε πολλές αντιδράσεις, με την πρώην σύζυγο του Dre, Michel’le, να αποκαλύπτει ακόμα περισσότερα περιστατικά που δεν είχαν γίνει γνωστά. Η ίδια περιέγραψε τον εαυτό της ως «η ήσυχη φιλενάδα που την χτυπούσαν και να της έλεγαν πότε να κάθεται και να το βουλώνει», ενώ χαρακτήρισε τις απολογίες του Dre ως «ανειλικρινείς».

Η βιογραφική ταινία για τους NWA αποσιωποίησε ορισμένες από τις πιο μελανές σελίδες της ιστορίας τους.

Η εκπομπή «The Defiant Ones» του ΗΒΟ αφιέρωσε ένα επεισόδιο στη ζωή του Dr. Dre και του μουσικού παράγοντα Jimmy Iovine, συνιδρυτών της Beats Electronics. Στο επεισόδιο ο Dre αναφέρεται στα βίαιο παρελθόν του και τόνισε πως «όποιος άνδρας ακουμπήσει τα χέρια του πάνω σε μια γυναίκα είναι ηλίθιος. Έχει χάσει το μυαλό του, όπως και εγώ είχα χάσει το μυαλό μου τότε. Τα έκανα θάλασσα, το πλήρωσα, λυπάμαι για αυτό και ζητάω συγνώμη. Έχω ένα σκοτεινό σύννεφο το οποίο με ακολουθεί και θα παραμείνει κολλημένο για πάντα. Είναι ένα σημαντικό ανθρώπινο σφάλμα μου». Μπορείτε να δείτε το απόσπασμα της εκπομπής εδώ.