Η Αννα Καρένινα της Κeira Knightley

i-anna-karenina-tis-keira-knightley

ΤΕΤΑΡΤΗ, 01 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2012

Ο Joe Wright διασκευάζει για τον κινηματογράφο το κλασικό έπος του Λ.Τολστόι «Άννα Καρένινα» και διεκδικεί με αξιώσεις μια θέση στις φετινές υποψηφιότητες των Όσκαρ.

Η Κeira Knightley στον πρωταγωνιστικό ρόλο ακολουθεί για τρίτη φορά τη συνταγή επιτυχίας του γνωστού σκηνοθέτη που την ανέδειξε με χαρακτηριστικούς ρόλους στις ταινίες του «Atonement» και «Pride and prejudice».

Φαίνεται ότι η λογοτεχνία παραμένει αγαπημένη πηγή έμπνευσης για τον σκηνοθέτη που έχει μεταφέρει αντίστοιχα στη μεγάλη οθόνη τόσο το μπεστ σέλερ του Ian McEwan, όσο και την κλασική ιστορία της Τζέιν Ώστιν.

Η Άννα Καρένινα ανήκει στις δημοφιλέστερες μυθιστορηματικές ηρωίδες στον κινηματογράφο και τον ρόλο της έχουν ενσαρκώσει μεγάλες σταρ όπως η Greta Garbo το 1935 (σκην. Clarence Brown) και η Vivien Leigh το 1948 (σκην. Julien Duvivier). Στις πρόσφατες κινηματογραφικές μεταφορές του έργου συμπεριλαμβάνεται και το φιλμ του Bernard Rose το 1997 με τη Sophie Marceau.

Η Κeira Knightley λοιπόν έχει την τύχη να συμμετέχει σε μια μεγάλη παραγωγή, υπό την καθοδήγηση ενός ταλαντούχου σκηνοθέτη, όμως η δυσκολία έγκειται στις αναπόφευκτες συγκρίσεις που θα προκύψουν. Ήδη τα πρώτα δημοσιεύματα στο εξωτερικό κατατάσσουν την ταινία στα φαβορί για τα φετινά Όσκαρ. Με τον πολυβραβευμένο Tom Stopard στο σενάριο και ένα δυνατό πρωταγωνιστικό καστ που περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, τον Jude Law και τον Αaron Johnson, με επιβλητικά κοστούμια να αιχμαλωτίζουν την προσοχή του θεατή, ο Joe Wright φιλοδοξεί να βάλει την υπογραφή του σε μια επική ιστορία αγάπης που θα κερδίσει την καρδιά του κοινού και ίσως την εκτίμηση του «θείου» Όσκαρ. Εξάλλου τα μέλη της Ακαδημίας πάντα κρατούσαν μια ξεχωριστή θέση για τα ιστορικά δράματα…Στην Αγγλία η ταινία θα κάνει πρεμιέρα στις 7 Σεπτεμβρίου, ενώ την αναμένουμε και στην Ελλάδα το Νοέμβριο.