Στα δικαστήρια οι κληρονόμοι του Michael Jackson με τον παραγωγό του

michael-jackson
ΠΕΜΠΤΗ, 13 ΙΟΥΛΙΟΥ 2017

O παραγωγός του «Thriller» θεωρεί πως του χρωστάνε 30 εκατομμύρια δολάρια από πνευματικά δικαιώματα.

Ο Quincy Jones ήταν ένας από τος πιο σημαντικούς και μακροχρόνιους συνεργάτες του Michael Jackson, έχοντας αναλάβει την παραγωγή των μεγαλύτερων δίσκων του, όπως του «Off The Wall», του «Thriller» και του «Bad». Το 2013 όμως έβαλε στην άκρη τα προσωπικά του αισθήματα και  κατέθεσε μήνυση εναντίον των κληρονόμων του Jackson, απαιτώντας 30 εκατομμύρια δολάρια για απλήρωτα πνευματικά δικαιώματα. Η υπόθεση έφτασε μόλις σήμερα στα δικαστήρια, όπου οι δυο πλευρές παρουσίασαν τα επιχειρήματά τους.

Reuters / Mario Anzuoni

O Quincy Jones σημάδεψε καταλυτικά την καριέρα του Michael Jackson.

Η πλευρά του Jones θεωρεί πως ο πελάτης τους δεν έχει λάβει το ποσοστό των πνευματικών δικαιωμάτων που του αναλογεί μετά τον θάνατο του Jackson. Παράλληλα, ο Jones ισχυρίζεται πως δεν έλαβε αυτά που του αναλογούν από τη χρήση της μουσικής του Jackson στο ντοκιμαντέρ «This Is It» που κυκλοφόρησε το 2009 – αξίζει να σημειωθεί πως έχει τις περισσότερες εισπράξεις από οποιοδήποτε άλλο μουσικό ντοκιμαντέρ.

Τα έσοδα του «This Is It» ξεπέρασαν τα 500 εκ. δολάρια, με του κληρονόμους να εισπράττουν 90 εκ. δολάρια και τον Jones μόλις 455.000 δολάρια.

Αν και η πλευρά των κληρονόμων αναγνωρίζει πως όντως υπάρχει κάποιο χρέος προς τον Jones, θεωρεί πως το ποσό των 30 εκατομμυρίων είναι υπερβολικό. Σύμφωνα με άρθρο του Variety, οι κληρονόμοι επιχείρησαν να λύσουν τις διαφορές τους εξωδικαστικά, προσφέροντας στον Jones ένα ποσό γύρω στα δυο με τρία εκατομμύρια δολάρια. Η δίκη θα διαρκέσει περίπου τρεις εβδομάδες και ο Jones αναμένεται να καταθέσει στο δικαστήριο την ερχόμενη εβδομάδα.