Ποια έκπληξη κρύβει το «OK Computer» των Radiohead;

radiohead
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 14 ΙΟΥΛΙΟΥ 2017

Ξεσκονίστε το ZX Spectrum που έχετε στο πατάρι και ετοιμαστείτε για μια επιστροφή στο εξωτικό 1996.

Η πολυτελής επετειακή έκδοση του «OK Computer» των Radiohead περιλαμβάνει μεταξύ άλλων μια κασέτα με demos, εναλλακτικές εκδοχές και αποσπάσματα από τις ηχογραφήσεις του δίσκου. Στο τέλος της κασέτας όμως ακούγονται οι «γνώριμοι» ήχοι που έκαναν οι κασέτες την εποχή των ZX Spectrum.

YouTube

Το ΖX Spectrum της Sinclair Research αποτέλεσε αιχμή της τεχνολογίας οικιακών υπολογιστών το 1982.

Ένας φαν των Radiohead αποφάσισε να περάσει την ηχογράφηση μέσα από φίλτρο και έναν εξομοιωτή του θρυλικού υπολογιστή και διαπίστωσε πως πρόκειται για μια κρυφή εφαρμογή. Αφού φορτώσει, η εφαρμογή ενημερώνει τον χρήση πως τα μέλη των Radiohead «βρίσκονται μέσα στον οικιακό υπολογιστή σας» και φέρει την ημερομηνία 19 Δεκεμβρίου 1996. Μετά από αυτήν την ενημέρωση «με αγάπη», το πρόγραμμα παίζει διάφορους ήχους και σύμβολα για αρκετά λεπτά. Μπορείτε να δείτε το πρόγραμμα εδώ.

oknotok.co.uk

Η 90άρα κασέτα με το κρυφό πρόγραμμα περιλαμβάνεται στην πολυτελή «Boxed edition» του «OKNOTOK».

Όπως κάθε πρόγραμμα της εποχής που σεβόταν το εαυτό του, έτσι και το συγκεκριμένο έχει ένα easter egg. Με λίγο ψάξιμο, οι αετομάτηδες φανς των Radiohead μπορούν να βρουν ένα κρυφό μήνυμα μέσα στο κρυφό πρόγραμμα, το οποίο απλά συγχαίρει τους πιο tech-savvy χρήστες για το κατόρθωμά τους και τους ενημερώνει πως έχουν βρει «βρει το κρυφό μήνυμα, ο Syd ζει» και καταλήγει «μάλλον πρέπει να βγαίνουμε έξω περισσότερο».