Οι Spice Girls γίνονται... μιούζικαλ;

oi-spice-girls-ginontai-miouzikal

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 03 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2012

Δεκαέξι χρόνια μετά το videoclip του «Wannabe» που γυρίστηκε στο St. Pancras Hotel στο Λονδίνο, το πιο γνωστό και πετυχημένο girl band των 90s επέστρεψε στο ίδιο ξενοδοχείο, για να ανακοινώσει τη συμμετοχή του σε ένα μιούζικαλ εμπνευσμένο από τα τραγούδια τους.

Και οι πέντε Spice Girls βρέθηκαν ξανά μαζί, στην πρώτη τους κοινή εμφάνιση μετά από τέσσερα χρόνια. Η Victoria Beckham δήλωσε ότι το μότο τους, το «girl power» μπαίνει τώρα σε νέα τροχιά, αφού οι δραστηριότητες που έχει αναπτύξει η κάθε μια τους, μετά τη διάλυση του γκρουπ, δείχνουν ότι πλέον έχουν εξελιχθεί σε δυναμικές γυναίκες.

Το musical «Viva Forever!», είναι γραμμένο από τις Jennifer Saunders και Judy Craymer και η πρεμιέρα του αναμένεται να γίνει στο Picadilly τον ερχόμενο Δεκέμβρη. Το show ακολουθεί την πετυχημένη συνταγή του «juke box musical», όπως έγινε στο «Mamma Mia!», με τραγούδια των Abba.

H συγγραφέας του έργο, Jennifer Saunders είπε ότι η ίδια προσέγγισε την παραγωγό Judy Craymer. Η Saunders ήθελε να κάνει το εγχείρημα πραγματικότητα λόγω της ιδιαίτερης αγάπης που είχαν οι κόρες της στο συγκρότημα.

Το μιούζικαλ δεν θα είναι ένας φόρος τιμής στις Spice Girls, ούτε μια βιογραφική ιστορία του συγκροτήματος. Αντίθετα, όπως έγινε άλλωστε και με το πολύ επιτυχημένο «Mamma Mia!», η υπόθεση θα είναι μια αισθηματική ιστορία με καθημερινούς ανθρώπους και με τραγούδια της μπάντας ανάλογα με τη στιγμή.

Η ηρωίδα θα είναι η Viva, μια έφηβη που ζει με τη μητέρα της και είναι στο συγκρότημα με τρεις φίλες της, οι οποίες προσπαθούν να συμμετάσχουν σε ένα talent show. Όταν το καταφέρνουν, οι παραγωγοί επιμένουν η Viva να συνεχίσει solo καριέρα, αφήνοντας τις φίλες της…