Κατακραυγή για τη νέα σειρά των παραγωγών του «Game of Thrones»

david-benioff-db-weiss Lucy Nicholson
ΠΕΜΠΤΗ, 20 ΙΟΥΛΙΟΥ 2017

Το «Confederate» θα απεικονίζει έναν εναλλακτικό κόσμο όπου ο θεσμός της δουλείας συνεχίζει στον αμερικάνικο Νότο μέχρι τις μέρες μας.

Οι δημιουργοί του «Game of Thrones» άνοιξαν τον ασκό του Αιόλου με την ανακοίνωση της νέας του σειράς για το ΗΒΟ με τίτλο «Confederate». Η σειρά θα διαδραματίζεται σε ένα εναλλακτικό κόσμο όπου οι Νότιοι κατάφεραν να αποσχιστούν και να διατηρήσουν την ανεξαρτησία τους από τις ΗΠΑ. Ως αποτέλεσμα, ο θεσμός της δουλείας συνεχίζει να υπάρχει στις μέρες μας, ενώ ένας νέος «εμφύλιος» βρίσκεται προ των πυλών.

Στην ανακοίνωσή του το ΗΒΟ αναφέρει ότι η σειρά θα εστιάζει στα γεγονότα που θα οδηγήσουν στον «Τρίτο Εμφύλιο Πόλεμο» και θα αφηγηθεί τις ιστορίες χαρακτήρων από τις δυο πλευρές της «αποστρατιωτικοποιημένης ζώνης Mason-Dixon», όπως αντάρτες, κυνηγούς δούλων, δημοσιογράφους, στελέχη εταιρείας διαχείρισης δούλων και των οικογενειών τους.

Επικεφαλής της παραγωγής θα είναι ο David Benioff και ο D.B. Weiss του «Game of Thrones», οι οποίοι θα συνεργαστούν με τους σεναριογράφους Nichelle Tramble Spellman («The Good Wife» και «Justified») και Malcolm Spellman («Emprire»). Όπως αποκάλυψαν οι Benioff και Weiss, για χρόνια συζητούσαν τις ιδέες για μια ταινία μεγάλου μήκους, αλλά μετά τις εμπειρίες τους στο «Game of Thrones» αποφάσισαν πως το ΗΒΟ θα τους έδινε τη δυνατότητα να εξετάσουν τον κόσμο και τις ιστορίες του «Confederate» σε μεγαλύτερο βάθος. «Δεν θα υπάρχουν δράκοι ή White Walkers σε αυτή τη σειρά, αλλά δημιουργούμε έναν κόσμο και δεν θα μπορούσαμε να φανταστούμε καλύτερους συνεργάτες από την Nichelle και τον Malcolm, οι οποίοι μας έχουν εντυπωσιάσει για αρκετό καιρό με το πνεύμα, τη φαντασία και τις ικανότητάς τους στο Scrabble».

Οι αντιδράσεις στη σειρά επικεντρώνονται στην απεικόνιση της θεσμοθετημένης δουλείας, καθώς και στην ενδεχόμενη «δοξασία» ρατσιστικών και εθνικιστικών αντιλήψεων, δεδομένου του τεταμένου πολιτικού κλίματος. Οι παραγωγοί της σειράς λογικά θα είναι προετοιμασμένοι για τις αντιδράσεις, αφού η απεικόνιση βιασμών και δουλείας στο «Game of Thrones» έχει επικριθεί έντονα. Παρά τις διαμαρτυρίες, το «Game of Thrones» παραμένει μια από τις πιο δημοφιλείς τηλεοπτικές σειρές.