Αυτά τα ξέρατε για τον Gordon Ramsay;

gordon-ramsay
ΔΕΥΤΕΡΑ, 21 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2017

O αθυρόστομος σεφ από την Αγγλία, διάσημος για τη χρήση της λέξης f**k ανά… πέντε δευτερόλεπτα, αλλά φυσικά και για το μαγειρικό του ταλέντο με τα εστιατόριά του (πάνω από 30 σε όλο τον κόσμο) να έχουν συνολικά 16 αστέρια Michelin και τις μαγειρικές εκπομπές του να κάνουν θραύση, έχει πολλές πλευρές που δεν γνωρίζαμε. Ας τις ανακαλύψουμε, μήπως και μας οδηγήσουν στο απεριόριστο ταλέντο του στην κουζίνα.

-Ο ίδιος πιστεύει για τον εαυτό του ότι είναι τρελός σχιζοφρενής στην κουζίνα. Δεν είναι λίγοι, άλλωστε αυτοί που έχουν δουλέψει μαζί του και δύσκολα θα διαφωνήσουν με αυτό, ούτε μπήκε τυχαία στη λίστα με τους 60 «κακούς» όλων των εποχών σε τηλεοπτικό περιοδικό.

-Έχει διώξει από εστιατόριό του την Τζόαν Κόλινς. Για την ακρίβεια, έδιωξε τον κριτικό A.A. Gill από το εστιατόριό του στο Λονδίνο, του οποίου η συντροφιά ήταν η Τζόαν Κόλινς. Ο λόγος ήταν η σκληρή κριτική του A.A. Gill στο παρελθόν, ο οποίος είχε χαρακτηρίσει το μενού άγευστο και αμήχανο, ενώ για τον Ramsay είχε πει ότι είναι καλός σεφ, αλλά δεύτερης κατηγορίας άνθρωπος. Η μητέρα του Ramsay, πάντως, ένιωσε άβολα με αυτή την κίνηση του γιου της.

-

Εξαπατούσε τους χορτοφάγους. Ο Ramsay δεν έκρυψε ποτέ την αποστροφή του για τη χορτοφαγία και σε κάποιες περιπτώσεις δεν αποκάλυπτε τα πραγματικά υλικά ενός πιάτου, παρά μετά το γεύμα, όπως στην περίπτωση κάποιων χορτοφάγων που νόμιζαν ότι έτρωγαν σούπα αγκινάρας, χωρίς να ξέρουν ότι περιλάμβανε ζωμό κοτόπουλου, αλλά και στην περίπτωση ενός χορτοφάγου που έφαγε εν αγνοία του πίτσα με χοιρινό. Από τη στιγμή, όμως, που είδε ένα βίντεο με την εκμετάλλευση χοίρων στην Ευρώπη, το πώς αφαιρούν τις ουρές τους και τον ευνουχισμό τους, φαίνεται πως άλλαξε γνώμη, αρχίζοντας να καταλαβαίνει περισσότερο αυτή τη στάση ζωής.

-Το αγαπημένο το βραδινό σνακ είναι τα ψητά φασόλια, με νιφάδες τσίλι, σκόρδο, σάλτσα ταμπάσκο, πάνω σε ψητό ψωμί, μαζί με αβγό πάπιας και παρμεζάνα. Διόλου ταπεινό.

-Παραγγέλνει πάντα το μοσχάρι Wellington, όπου κι αν βρεθεί, αρκεί να υπάρχει στο μενού. Πρόκειται για πιάτο από μοσχαρίσιο φιλέτο το οποίο ψήνεται τυλιγμένο σε φύλλο σφολιάτας.

-

www.flickr.com
Δεν του αρέσει η μόδα με τον βρώσιμο αφρό. Όσον αφορά το μαγείρεμα, ο Ramsay προτιμά τα πράγματα κλασικά και θεωρεί ότι ο αφρός πρέπει να μείνει εκεί που του ταιριάζει, στο... ξύρισμα. Ο κύριος λόγος είναι ότι όταν μπαίνει αφρός στο πιάτο, αν δεν φαγωθεί μέσα σε 3-4 δευτερόλεπτα, χαλάει εντελώς η υφή του.

-Θα ήθελε να μαγειρέψει ένα γεύμα για την Χίλαρι Κλίντον. Όπως δήλωσε ο ίδιος στο Bon Appetit, αν μπορούσε να μαγειρέψει για μια διασημότητα, αυτή θα ήταν η Χίλαρι Κλίντον. Τι θα της μαγείρευε; Κάτι αυθεντικό, πλούσιο, με μια σάλτσα με κόκκινο κρασί, όπως μπριζόλα μπρεζέ.