Πέθανε ο John Heard του «Μόνος στο σπίτι»

John-heard Matt Sayles
ΔΕΥΤΕΡΑ, 24 ΙΟΥΛΙΟΥ 2017

Είχε παίξει σε πολλές κωμικές και δραματικές ταινίες όπως το «Big» και τα «Ξυπνήματα».

Ο ηθοποιός John Heard, γνωστός για τους ρόλους του σε πολλές ταινίες των 80s και 90s, πέθανε στην ηλικία των 72 ετών. Τα αίτια θανάτου του Heard δεν έχουν γίνει γνωστά, αλλά, σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο ηθοποιός βρέθηκε νεκρός σε ξενοδοχείο, όπου είχε πάει για ανάρρωση μετά από εγχείρηση στην πλάτη. Το ΤΜΖ αναφέρει πως μια καμαριέρα βρήκε τον Heard αναίσθητο στο δωμάτιο του την Παρασκευή και κάλεσε άμεσα ασθενοφόρο, αλλά δυστυχώς ήταν ήδη αργά.

Ο πιο γνωστός του ρόλος ήταν στο «Μόνος στο σπίτι» των John Hughes και Chris Columbus.

Ο Heard είναι πιο γνωστός για τον ρόλο του ως Peter McAllister στις δυο πρώτες ταινίες της σειράς «Μόνος το σπίτι», τον πατέρα του Kevin McAllister τον οποίο ενσάρκωσε ο Macaulay Culkin. Είχε εμφανιστεί σε πολλές κλασσικές ταινίες της δεκαετίας του 1980 και 1990, τόσο δραματικές όσο και κωμικές, όπως τα «Cutter’s Way», «Μετά τα μεσάνυχτα», «Big» και «Ξυπνήματα». Πέραν του κινηματογράφου, ο Heard συμμετείχε και σε αρκετές τηλεοπτικές παραγωγές, έχοντας προταθεί για ένα βραβείο Emmy το 1999, για την ερμηνεία του ως τον διεφθαρμένο ντετέκτιβ Vin Makazian στο «Sopranos».

Η ερμηνεία του στο «Sopranos» του χάρισε μια υποψηφιότητα για Emmy.

Το 1979 ο Heard παντρεύτηκε την συνάδελφό του, Margo Kidder, την Lois Lane του «Superman», αλλά το ζευγάρι χώρισε μόλις έξι μέρες αργότερα. Ο ηθοποιός παντρεύτηκε την Sharon Heard το 1988, με την οποία απέκτησε δύο παιδία, την Annika και τον Max Heard, αλλά χώρισαν το 1996. Ο γιος του, ο Max, πέθανε στον ύπνο του τον Δεκέμβριο του 2016 στην ηλικία των 22 ετών. Σύμφωνα με την μητέρα του, ο Max αντιμετώπιζε βαριά κατάθλιψη επειδή δεν είχε μια πατρική φιγούρα στη ζωή του. Τον Μάιο του 2010 ο Heard παντρεύτηκε για τρίτη φορά, με την Lana Pritchard, χωρίζοντας περίπου οχτώ μήνες αργότερα, τον Δεκέμβριο του ίδιου έτους Παράλληλα, ο Heard απέκτησε έναν δεύτερο γιο, τον John Matthew Heard, με την ηθοποιό Melissa Leo.