Θρήνος για την θάνατο του Chester Bennington των Linkin Park

chester-bennington John Shearer
ΔΕΥΤΕΡΑ, 24 ΙΟΥΛΙΟΥ 2017

Αντιδράσεις από το ανάρμοστο σχόλιο του κιθαρίστα των Korn για την αυτοκτονία του τραγουδιστή.

Η αυτοκτονία του Chester Bennington την περασμένη εβδομάδα σκόρπισε τον θρήνο στους θαυμαστές του δημοφιλούς συγκροτήματος. Οι Linkin Park έφτιαξαν μια ιστοσελίδα αφιερωμένη στον Bennington, όπου οι φαν του μπορούν να ανεβάσουν μηνύματα, βίντεο και φωτογραφίες. Στη συγκεκριμένη ιστοσελίδα υπάρχουν πληροφορίες σχετικά με την κατάθλιψη και τον εθισμό, τα οποία ο frontman των Linkin Park αντιμετώπιζε για πολλά χρόνια.

Την περασμένη εβδομάδα πραγματοποιήθηκε αγρυπνία στο Central Park της Νέας Υόρκης, όπου θαυμαστές του Bennington συγκεντρώθηκαν για τιμήσουν τη μνήμη του. Οι διοργανωτές της εκδήλωσης τόνισαν πως οι Linkin Park τους βοήθησαν να ξεπεράσουν τη κατάθλιψη και άλλες δύσκολες στιγμές της ζωής του όταν μεγάλωναν. Ο έτερος τραγουδιστής και κιθαρίστας των Linkin Park, Mike Shinoda, αποκάλυψε πως είναι «σοκαρισμένος και λυπημένος κατάκαρδα» με τον θάνατο του φίλου και συνεργάτη του.

Οι Placebo από την πλευρά τους έστειλαν τα θερμά συλλυπητήριά τους στην οικογένεια και τους φίλους του Bennington, υπογραμμίζοντας πως ο τραγουδιστής ήταν μια «αγαθή, ευγενική και γενναιόδωρη ψυχή». Στη σχετική ανάρτησή τους στο Facebook, οι Placebo μίλησαν για «τεράστιο κοινωνικό στίγμα» που αφήνουν «οι δίδυμοι δαίμονες του εθισμού και της κατάθλιψης», ειδικά στην περίπτωση πετυχημένων καλλιτεχνών που φαίνεται ότι «τα έχουν όλα».

Σε αντίθεση με τα αμέτρητα μηνύματα συμπαράστασης, ο κιθαρίστας των Korn, Brian «Head» Welch, ήταν ιδιαίτερα επικριτικός, προκαλώντας πολλές αντιδράσεις με τα σχόλιά του. Σε μια ανάρτησή του στο Facebook, ο Welch αποκάλυψε ότι και ο ίδιος έχει αντιμετωπίσει την κατάθλιψη και το εθισμό, αποκαλώντας παράλληλα τον Bennington «δειλό» επειδή άφησε πίσω του παιδιά και αγαπημένα πρόσωπα. Όπως είναι φυσικό, υπήρξε μεγάλη κατακραυγή για το προσβλητικό σχόλιο του Welch, με πολλούς θαυμαστές του να του ζητούν να το σβήσει, υπογραμμίζοντας πως κάθε περίπτωση είναι διαφορετική.