Πώς να φτιάξετε υγιεινή πράσινη σαλάτα με γαρίδες, αβοκάντο και πορτοκάλι

garides-salata
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 25 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2017

Η Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, Ιωάννα Ευαγγέλου, μοιράζεται μαζί μας μια υπέροχη, αρωματική σαλάτα που ταιριάζει στην εποχή και τη σιλουέτα μας.

Υλικά για 4 μερίδες (45 λεπτά)

3 κ.σούπας ελαιόλαδο

12-14 μεσαίου μεγέθους, ξεφλουδισμένες γαρίδες

1/2 κ γλυκού θαλασσινό αλάτι

1/4 κ.γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

1 πορτοκάλι

2 κ.σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο ​​εστραγκόν

2 κ.γλυκού μαύρη ζάχαρη

1 κ.γλυκού ψιλοκομμένο κρεμμυδάκια

6 φλιτζάνια ψιλοκομμένο μαρούλι

1 αβοκάντο, κομμένο σε λεπτές φέτες

Οδηγίες

Ζεσταίνετε ένα μεγάλο τηγάνι σε υψηλή θερμότητα. Προσθέστε 1 κ. σούπας στο τηγάνι. Αλατοπιπερώνουμε τις γαρίδες (1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και 1/8 κουταλάκι πιπέρι).

Τις βάζουμε στο τηγάνι και μαγειρεύουμε 3 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά. Τις αφαιρούμε από το τηγάνι.

Καθαρίζουμε το πορτοκάλι και κρατάμε και λίγο από το χυμό του (περίπου 3 κ. σούπας).

Προσθέτουμε στο χυμό, το υπόλοιπο ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, το εστραγκόν, τη μαύρη ζάχαρη και τα κρεμμύδια και ανακατεύουμε.

Σε ένα μπολ βάζουμε το μαρούλι και το υγρό μείγμα, το αβοκάντο, τις γαρίδες και τα κομμάτια πορτοκαλιού.

Διατροφική αξία

Θερμίδες: 291

Λίπος: 17.7 g

Κορεσμένο λίπος: 2.6 g

Μονοακόρεστα:11.3 g

Πολυακόρεστα: 2.5 g

Πρωτεϊνη: 19.9 g

Υδατάνθρακες: 15.5 g

Φυτικές ίνες: 6 g

Χοληστερόλη: 129 mg

Σίδηρος: 3.4 mg

Ασβέστιο: 96 mg

Ιωάννα Ευαγγέλου, Διαιτολόγος-Διατροφολόγος
http://www.ioannaevaggelou.gr