Προτιμάτε το στιλ της Melania Trump ή της Brigitte Macron;

trump-macron-2
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 28 ΙΟΥΛΙΟΥ 2017

Μπορεί και οι δύο Πρώτες Κυρίες να επιλέγουν για τις εμφανίσεις τους Γάλλους σχεδιαστές μόδας, όμως ο τρόπος που ντύνονται είναι τελείως διαφορετικός. Άραγε ποιος μας ταιριάζει περισσότερο ως ύφος; Της Σάντυς Τσαντάκη.

H Μelania Trump φοράει κόκκινο ταγιέρ από τον οίκο Christian Dior, σε στιλ New Look, με ασορτί κόκκινες γόβες, χωρίς κοσμήματα, με μαύρα γυαλιά ηλίου και τραβηγμένα μαλλιά, σαν μια μοντέρνα εκδοχή ενός κλασικού ύφους από τη δεκαετία του '60. Κλασικό και αγαπημένο, χωρίς πειραματισμούς. Το σακάκι κουμπωμένο, η φούστα σε Α γραμμή και μακριά, καμία υπόνοια σάρκας.

Από την άλλη, η Brigitte Macron επιλέγει σχεδόν εμμονικά, μίνι φορέματα από τον οίκο Louis Vuitton, λευκά, με ασημένια φερμουάρ, φουτουριστικά, με τσέπες ή χωρίς και ψηλό κολλάρο, τίποτα παραδοσιακό, ακόμη και φουστάνι σε στιλ περφέκτο, σαν κι αυτό που επιλέγουν γυναίκες διαφορετικών ηλικιών στη Γαλλία σήμερα. Και συνδυάζει τα μοντέρνα φορέματα με σουέντ στιλέτο και μίνι Louis Vuitton τσάντες. 

Σε κοινή τους εμφάνιση, η Melania Trump εμφανίστηκε με μπεζ ταγέρ και σκίσιμο στη φούστα και η Brigitte Macron με μίνι μαύρο φόρεμα. Η πρώτη μοιάζει να ακολουθεί πιστά τις οδηγίες του συζύγου της και του προσωπικού της στυλίστα και η δεύτερη να απολαμβάνει την επανάστασή της. Μας αρέσει να τις παρατηρούμε και να βλέπουμε πώς εξελίσσεται η σύγχρονη ιστορία της μόδας μέσα από μια επίδειξη στάτους και πολυτέλειας, που αντιγράφεται σχεδόν ταυτόχρονα, και σύντομα θα δούμε και στην πασαρέλα. Γιατί η μόδα αντιγράφει τη ζωή και η ζωή την πολιτική. 

ΣΑΝΤΥ ΤΣΑΝΤΑΚΗ
www.sandytsantaki.com