Αυτά είναι τα φαβορί για τη σκηνοθεσία του νέου Τζέιμς Μποντ

bond
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 28 ΙΟΥΛΙΟΥ 2017

Ένας Γάλλος, ένας Καναδός και ένας Σκωτσέζος έχουν το προβάδισμα για την καρέκλα του σκηνοθέτη της 25ης ταινίας του «007».

Μετά την επιβεβαίωση πως ο Daniel Craig θα ενσαρκώσει τον Τζέιμς Μποντ για πέμπτη φορά, οι παραγωγοί της ταινίας έχουν ρίξει το βάρος στην ανεύρεση του κατάλληλου σκηνοθέτη για την 25η ταινία του θρυλικού μυστικού πράκτορα. Σύμφωνα με το Variety, η Eon – η οποία κατέχει τα πνευματικά δικαιώματα του franchise – έχει κατασταλάξει σε τρεις υποψήφιους σκηνοθέτες.

Yann Demange, David Mackenzie και Denis Villeneuve είναι οι τρεις περιπτώσεις που εξετάζει η Eon.

Το μεγάλο φαβορί για την καρέκλα του σκηνοθέτη είναι ο Γάλλος Yann Demange, γνωστός για το συναρπαστικό θρίλερ «’71» που διαδραματίζεται στη Βόρειο Ιρλανδία και τη δουλειά του σε βρετανικές τηλεοπτικές παραγωγές όπως το «Top Boy» και το «Dead Set» του Charlie Brooker. Ο Demange πρόσφατα ολοκλήρωσε τα γυρίσματα της νέας του ταινίας «White Boy Rick» με τον Matthew McConaughey. Τα άλλα δυο ονόματα που εξετάζονται από την Eon είναι ο Σκωτσέζος David Mackenzie ο οποίος γύρισε το σύγχρονο western «Πάση θυσία» και ο γαλλόφωνος Καναδός Denis Villeneuve. Ο Villeneuve σκηνοθέτησε το πολυαναμενόμενο «Blade Runner 2049», ενώ στο πρόσφατο παρελθόν γνώρισε την επιτυχία με το «Sicario: Ο εκτελεστής» και την «Άφιξη».

AP Images

Παρά την φημολογία που έχει αναπτυχθεί τελευταία, ο Christopher Nolan είναι το «αουτσάιντερ».

Από τους τρεις, το Variety ξεχωρίζει την περίπτωση του Demange, σημειώνοντας παράλληλα πως ο Mackenzie και ο Villeneuve έχουν ήδη «φορτωμένο πρόγραμμα», με τον πρώτο να σκηνοθετεί τη βιογραφική ταινία «Outlaw King» με τον Chris Pine, ενώ ο δεύτερος βρίσκεται σε συζητήσεις για ένα ενδεχόμενο reboot του «Dune». Παράλληλα κυκλοφορούν φήμες πως ο Christopher Nolan αποτελεί μια πιθανή επιλογή για τους παραγωγούς του «007», δεδομένου ότι ο ίδιος έχει εκφράσει το ενδιαφέρον του σε πρόσφατη συνέντευξη και δεν έχει κανονίσει κάποια δουλειά μετά την «Δουνκέρκη».

Παρά το γεγονός ότι η Eon δεν έχει βρει σκηνοθέτη και δεν έχει ξεκαθαριστεί ποιος θα αναλάβει τη διανομή της ταινίας (το σχετικό συμβόλαιο της Sony έληξε το 2015), η νέα με τον Τζέιμς Μποντ θα κυκλοφορήσει το φθινόπωρο του 2019.