Ποια αποτρίχωση στις μασχάλες;

apotrixosi-telos-3
ΔΕΥΤΕΡΑ, 31 ΙΟΥΛΙΟΥ 2017

Σε μια εποχή που η ανάγκη για τελειότητα γίνεται εμμονή, όλο και περισσότερες γυναίκες εμφανίζονται και φωτογραφίζονται τώρα απενεχοποιημένες, αμακιγιάριστες, ανεπιτήδευτα όμορφες. Κι όταν σηκώνουν το χέρι τους, αποκαλύπτουν ατίθασες τρίχες. Ό,τι πείτε...Της Σάντυς Τσαντάκη.

Λένε πως οι τρίχες στη μασχάλη αποτελούν την απόλυτη ένδειξη αυτοπεποίθησης. «Αυτή είμαι, κι άμα σου αρέσω», ή κάπως έτσι.

Η Sophia Loren στη δεκαετία του '50, η Patti Smith ξανά και ξανά, η Julia Roberts με κόκκινο λαμέ φόρεμα, η Madonna στη δεκαετία του '80, η Britney Spears το 2000 και μετά, η Lady Gaga, το 2011, ακόμη και με ασορτί βαφή για να προκαλέσει βλέμματα και φλας ακόμη περισσότερο… 

Και σήμερα; Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα, σχεδόν μία στις τέσσερις γυναίκες που δεν έχουν γίνει 25 χρονών ακόμη, έχουν σταματήσει να ξυρίζουν τις μασχάλες τους. Επαναστατούν στο κατεστημένο της ομορφιάς ή απλώς βαριούνται; 

Mπορεί το αποτέλεσμα να είναι μάλλον αντιαισθητικό αλλά όλες οι γυναίκες έχουν το δικαίωμα να εκφράζονται όπως θέλουν, και είναι ανακουφιστικό να βλέπεις πως υπάρχουν και εξαιρέσεις στον κανόνα του απόλυτου ρετούς, της αψεγάδιαστης, κρυφής ομορφιάς. 

ΣΑΝΤΥ ΤΣΑΝΤΑΚΗ
www.sandytsantaki.com